Για χάρη του… Λοβέρδου έγινε η «επισύνδεση» στον Ανδρουλάκη;

Είναι πληροφορία που διακινείται από στόμα σε στόμα, αλλά κανείς δεν την εκφωνεί δημόσια – για ευνόητους λόγους: η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε για να διευκολύνει η κυβέρνηση την εκλογή του, αντίπαλου του, Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά για να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον έλεγχό του το τρίτο κόμμα της Βουλής

– κυρίως για μετεκλογική «χρήση».

Αυτό εξηγεί – σε όσους δίνουν βάση σε αυτή την πληροφορία – γιατί ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να αναφερθεί στους «εθνικούς λόγους» που οδήγησαν στην «επισύνδεση».

Τι να πει; Ότι άκουγε τον Ανδρουλάκη για να αποκτήσει «επιχειρήματα» προς ενίσχυση του Λοβέρδου, που εμφανώς ήταν ο εκλεκτός του εκείνη την περίοδο;

Πιο απλά: χρησιμοποιήθηκε ο ήδη ενεργός μηχανισμός παρακολούθησης πολιτικών – η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει την πληροφορία της «Καθημερινής» για ακόμη 7-8 πολιτικά πρόσωπα – για παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος. Πρωτοφανές!

Πάντως υπαινιγμοί που συνδέονται με αυτή την πληροφορία έγιναν ήδη στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε κατά πρόσωπο στον Πρωθυπουργό ότι η παρακολούθηση οργανώθηκε από τον ίδιο για «να ελέγξει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ».

Τα ίδια υπαινίχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Μιχάλης Κατρίνης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος και άλλα στελέχη: «ο Μητσοτάκης ήθελε ένα βολικό ΠΑΣΟΚ».

Εφόσον αυτός ήταν ο λόγος – και ο στόχος – της παρακολούθησης η υπόθεση των υποκλοπών εμπλουτίζεται με δυο νέα στοιχεία.

Πρώτο, ο Μητσοτάκης έκανε κάτι χειρότερο από αυτό που ξέρουμε ως τώρα και δεύτερο ο Λοβέρδος δεν έχει θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πλευρά του σκανδάλου πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα. Πρωτίστως από το θύμα της παρακολούθησης.

ieidiseis.gr

The post Για χάρη του… Λοβέρδου έγινε η «επισύνδεση» στον Ανδρουλάκη; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
… Λοβέρδου, Ανδρουλάκη,… loverdou, androulaki