Η μαγειρική, ο Καραϊσκάκης και ο… Ηλίας Μαμαλάκης στο επίκεντρο του μαθήματος της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων

Το μάθημα, η μαγειρική, ο Καραϊσκάκης και ο …Ηλίας Μαμαλάκης ήταν το θέμα, στο μάθημα ιστορίας της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Σε δελτίο τύπου αναφέρουν:

“Άραγε τί έτρωγαν τα παιδιά της ηλικίας μας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας; Ποια ήταν η αγαπημένη τους (αν υπήρχε) λιχουδιά;

Τί περιελάμαμβανε το γιορτινό τραπέζι στα πανηγύρια των ραγιάδων; Πόσο επηρεάστηκαν οι Οθωμανοί κατακτητές από τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και πόσο τους επηρέασαν αυτοί; Ποιο ήταν το αγαπημένο φαγητό του

Γεώργιου Καραϊσκάκη;

Του άρεσε η μαγειρική;

Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα απασχόλησαν τα παιδιά στο μάθημα της Ιστορίας (Στ΄ Δημοτικού) συνδυάζοντας τις ιστορικές γνώσεις με τις διατροφικές συνήθειες και τη μαγειρική του χθες και του σήμερα, του 1821 ( όταν ξέσπασε η επανάσταση στον ελλαδικό χώρο) με το 2023 που ζούμε σήμερα. Αναλάβαμε να βρούμε απαντήσεις στο διαδίκτυο και η αλήθεια είναι ότι ενθουσιαστήκαμε από την πληθώρα των ιστορικών πηγών και μαρτυριών που εντοπίσαμε.

Εκεί όμως που μείναμε όλοι έκπληκτοι ήταν οι εκπομπές γαστρονομίας- Ταξιδιωτικών εμπειριών του κ. Ηλία Μαμαλάκη. Οι λεπτομέρειες για τη ζωή , τους αγώνες και το μαρτυρικό τέλος του ήρωα της επανάστασης του 1821, Γεώργιου Καραϊσκάκη αλλά και ο τρόπος που τις περνούσε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ήταν μοναδικός.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε διαδικτυακά μαζί του και να διευρύνουμε τις γνώσεις μας ( ιστορικές- γαστρονομίας) μέσα από την ανοιχτή και θερμή επικοινωνία- συζήτηση μαζί του. Εξάλλου η καταγωγή του έλκει κι από τα μέρη μας, από την Κρήτη.

Σίγουρα ήταν το πιο παράξενο, καινοτόμο μα και συνάμα ευχάριστο μάθημα ιστορίας που κάναμε.

Και μάθαμε τόσες πολλές λεπτομέρειες για τον Καραϊσκάκη… Ανανεώσαμε την επόμενη μας συνάντηση να τα πούμε δια ζώσης και … με συνοδεία χανιώτικων παραδοσιακών εδεσμάτων…μιλώντας πάντοτε όμως για ιστορία και μάλιστα την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Οι μαθητές του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κι ο δάσκαλός τους

Ευάγγελος Παγωνίδης”

The post Η μαγειρική, ο Καραϊσκάκης και ο… Ηλίας Μαμαλάκης στο επίκεντρο του μαθήματος της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραϊσκάκης, … Ηλίας Μαμαλάκης, ΣΤ’, 8ου Δημοτικού, Χανίων,karaiskakis, … ilias mamalakis, st’, 8ou dimotikou, chanion