«Η Κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» – Στα Χανιά για την ακρίβεια κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας που δοκιμάζει τους πολίτες, εξαπέλυσε από τα Χανιά ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος. 

«To κύμα των ανατιμήσεων, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα στο ελληνικό νοικοκυριό. (…)  Κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» και αυτό είναι ένα δόγμα αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο, το οποίο πρέπει

να αλλάξει» τόνισε ο κ. Μάντζος, στο περιθώριο συναντήσεων που είχε με παραγωγικούς φορείς των Χανίων.

«Το ΚΙΝΑΛ καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις εφαρμόσιμες και κοινωνικά δίκαιες για την αντιμετώπιση του προβλήματος»,  τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι οι  λύσεις δεν μπορούν να περιμένουν. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ που περιλαμβάνουν άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μείωση του ΦΠΑ στο 6% για έξι μήνες σε βασικά αγαθά , μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους και πλαφόν στις ρήτρες αναπροσαρμογής.

Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του απέναντι στο κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα που έχει απλωθεί τους τελευταίους μήνες πάνω από καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Το κλιμάκιο αποτελούταν από τον Δημήτρη Μάντζο, εκπρόσωπο τύπου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, τον Σταύρο Τζεδάκη, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Χανίων.

Στην αίθουσα του β΄ορόφου του ΕΒΕΧ, το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και με εκπροσώπων παραγωγικών φορέων (Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, Σύλλογος Βενζινοπωλών, Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης, Εργατικό Κέντρο Χανίων) καθένας εκ των οποίων παρουσίασε το πώς έχει επηρεάσει το κύμα ακρίβειας τον τομέα του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη και μέλη της Διοίκησης.

Μετά τις συναντήσεις, το κλιμάκιο διένειμε φυλλάδια στους περαστικούς με τις θέσεις του κόμματος.

zarpanews.gr

The post «Η Κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» – Στα Χανιά για την ακρίβεια κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα