Η Κρήτη αποχαιρετά τον Θόδωρο Bασιλάκη

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κηφισιά, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο στις 12:30 το μεσημέρι η κηδεία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και ιδρυτή της Aegean Θόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης ενώ πλήθος αυτοδιοικητικών

και φορέων του νησιού απέστειλαν συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας γίνεται φτωχότερος με τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη και η Κρήτη χάνει ένα γνήσιο τέκνο της.

Ο θάνατος του Θεόδωρου Βασιλάκη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στην Aegean, αλλά και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, γνωρίζοντας έναν πρωτοπόρο επιχειρηματία, έναν ακούραστο άνθρωπο.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας τα χρόνια που πέρασαν “πέταξε ψηλά”, κατακτώντας την πρώτη θέση τους ουρανούς της Ευρώπης.

Εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά του, σε όλη την οικογένεια της Aegean.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός:

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Με αφετηρία την γενέτειρά του, το Ηράκλειο, κατόρθωσε, με ακαταπόνητη εργασία κι εμπνευσμένη πορεία, από το 1961 έως σήμερα, να δημιουργήσει σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες στήριξαν ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας μας – κορυφαίο επίτευγμά του η παρουσία της AEGEAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του τόπου μας.

Με την εργατικότητα, το καινοτόμο πνεύμα, την συνέπεια, το ήθος, και την μετριοπάθεια που τον διέκριναν, ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς, τα προτερήματα του χαρισματικού Κρητικού.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης:

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη.

Ενός γνήσιου Μαλεβιζιώτη, με καταγωγή από την Τύλισο, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στον τόπο καταγωγής του και τους συνανθρώπους του.

Οι επαγγελματικές του επιτυχίες, η διορατικότητα και η όρεξη για δημιουργία του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη, καθώς και η απλότητα του χαρακτήρα του, είναι γνωστές σε όλους. Όπως επίσης γνωστό είναι το αίσθημα κοινωνικής συνυπευθυνότητας που τον χαρακτήριζε.

Είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία μας, τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αλλά και την πατρίδα μας γενικότερα, ο χαμός ενός τόσο άξιου, μετρημένου και ικανού ανθρώπου.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και εμού προσωπικώς.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μ. Αλιφιεράκης:

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Προέδρου της AEGEAN, εξαίρετου ανθρώπου και άξιου επιχειρηματία, Θεόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα από το Ηράκλειο.

Η επιχειρηματική κοινότητα και σύσσωμη η κοινωνία της Κρήτης χάνει ένα σπουδαίο τέκνο της, άοκνο στυλοβάτη της εθνικής οικονομία, πρωτεργάτη της ανάπτυξης, διακεκριμένο στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο.

Το ήθος και η εργατικότητά του τον ανέδειξαν επάξια σε υψηλά αξιώματα και η συνεισφορά του σε πολλούς τομείς υπήρξε ουσιαστική και πολύτιμη.

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Γραμματέας Κ.Ο ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, βουλευτήσ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου:

Έφυγε από κοντά μας, μια εμβληματική προσωπικότητα, που έβαλε την σφραγίδα της στο χώρο του επιχειρείν ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.

Ο κ. Βασιλάκης διακρινόταν για το ταλέντο, το ήθος και την αξιοπρέπεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος με πλούσια κοινωνική προσφορά.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά και τους οικείους του.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Α. Ροκάκης:

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την αναπάντεχη απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή και προέδρου της Aegean Airlines, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Κρητικούς επιχειρηματίες με πανευρωπαϊκή εμβέλεια, το παράδειγμα του οποίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για την επιχειρηματική κοινότητα.

Δήλωση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη :

Απέραντη θλίψη γεμίζει όλους μας η απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη. Μία πτήση προς την αιωνιότητα.

Ένας αυτοδημιούργητος Κρητικός επιχειρηματίας και πάντα Άνθρωπος που με τη μακρόχρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε με πίστη το όραμά του.

Προσέφερε πολλά και στην Ελλάδα και στο κοινωνικό της σύνολο. Υπήρξε πάντα δίκαιος, ανιδιοτελής και ηθικός. Το θετικό του επιχειρηματικό αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο.

Είμαι βέβαιος ότι από τους ουρανούς που κατέκτησε θα ατενίζει με βαθιά ικανοποίηση τις δημιουργίες του.

Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του που λάτρευε και τον λάτρεψε.

Στη γυναίκα του Εμμανουέλα, στους γιούς του Γιώργο και Ευτύχη τους άξιους συνεχιστές του, στα εγγόνια του.

Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης:

Με θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, ενός εξαιρετικού ανθρώπου και σπουδαίου επιχειρηματία.

Η Ελλάδα έχασε ένα μεγάλο έλληνα, μια χαρισματική προσωπικότητα που «απογείωσε» τον ελληνικό τουρισμό και συνάμα μας έκανε περήφανους διεθνώς για το ήθος και την άοκνη επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Στην οικογένειά του επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα