Η δημοσιογράφος που έκλεισε τη «Λέσχη των οργίων» στο Λονδίνο

Ο στενός μαύρος κορσές που διέγραφε τη σιλουέτα της Μάντισον Μέριτζ κάτω από το άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα και τα σέξι εσώρουχα που της έδωσαν να φορέσει συμπλήρωναν το παζλ της προκλητικής της εμφάνισης.

Η καλλίπυγος νεαρή με τις φακίδες και τα μακριά εβένινα μαλλιά ήταν μία από τις 130 που πληρώθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 360 επιφανείς άνδρες για ένα βράδυ. Μόνο που άλλου τύπου «υπηρεσίες» κλήθηκαν τελικά να προσφέρουν στην ιστορική «Λέσχη της Μαύρης Γραβάτας», με έδρα το Λονδίνο, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αν και ο σκοπός της εκδήλωσης της προηγούμενης Πέμπτης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για ιδρύματα και το παιδικό νοσοκομείο «Great Ormond Street», μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η λέσχη που λειτουργούσε επί 33 χρόνια έβαλε λουκέτο, όλοι οι χρηματοδότες απέσυραν τις δωρεές τους, ενώ το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, αφού στη φιλανθρωπική εκδήλωση -που εξελίχθηκε σε βραδιά ακολασίας- παρίστατο και αξιωματούχος, μέλος της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

Το ροζ σκάνδαλο αποκαλύφθηκε με την τόλμη και τη γοητεία της ρεπόρτερ των «Financial Times», Μάντισον Μέριτζ, η οποία κατάφερε να παρεισφρήσει στην εκδήλωση της ανδρικής λέσχης ως μία από τις κοπέλες που έχουν ανάγκη από δουλειά.

Η Μάντισον, ψηλή, λεπτή και όμορφη, καθώς γνωρίζει άπταιστα τρεις γλώσσες -γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά- είχε όλα τα προσόντα για να περάσει επιτυχώς τις «εξετάσεις» της εταιρείας Artista που ειδικεύεται στην οργάνωση εκδηλώσεων στη Βρετανία. Εύκολα, λοιπόν, εντάχθηκε στη λίστα των 130 κοριτσιών που εργάστηκαν για μία βραδιά ως σερβιτόρες-ψυχαγωγοί, προσφέροντας μία έξτρα νότα διασκέδασης στους επώνυμους καλεσμένους της λέσχης.

Η Μάντισον στο ρεπορτάζ της περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλη τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι 130 κοπέλες, κυρίως φοιτήτριες Νομικής και Μάρκετινγκ, αλλά και part time ηθοποιοί, χορεύτριες και μοντέλα. Οσες επέλεξε η εταιρεία Artista πήραν λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση ένα e-mail το οποίο τις ενημέρωνε για τα εξής: ότι θα είχαν στη διάθεσή τους ταξί που θα τις οδηγούσε στην εκδήλωση, ότι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους φίλους ή συντρόφους, ότι θα έπρεπε να υπογράψουν πεντασέλιδο συμφωνητικό χωρίς το δικαίωμα να πάρουν μαζί τους αντίγραφο και ότι τα τηλέφωνά τους θα «κλειδώνονταν» λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση.
Το άρθρο στην ιστοσελίδα των FT προκάλεσε αναταράξεις τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας
Μαύρα εσώρουχα, γόβες-στιλέτο και άντρες εκτός ελέγχου

Τα ετήσια φιλανθρωπικά γκαλά που οργάνωνε η ανδρική λέσχη Presidents Club πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο «Rochester» στην καρδιά του Λονδίνου, όπου είχε προβλεφθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Σε μία αίθουσα του ξενοδοχείου υπήρχαν ειδικοί κομμωτές που επιμελούνταν τα μαλλιά των 130 κοριτσιών, όπως και ενδυματολόγοι που τους έδιναν τα ρούχα που έπρεπε να φορέσουν: Κολλητό μίνι φόρεμα, σέξι εσώρουχα και γόβες-στιλέτο. Ολα μαύρα. Με τη βοήθεια μιας συναδέλφου της, η Μάντισον παρίστανε τη σερβιτόρα βιώνοντας και η ίδια μία απίστευτη ιστορία, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της ψυχαγωγίας.

Η Μάντισον, που από τον Μάρτιο του 2012 εργάζεται στους «Financial Τimes», ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που της έδωσαν. Από τη δημοσιογραφική εμπειρία της και έχοντας περάσει από πολλά πόστα, οι ελιγμοί είναι πια για εκείνη κάτι σαν δεύτερη φύση. Από ρεπόρτερ στους «F.T.» έγινε βοηθός αρχισυντάκτη, αυτό όμως που την κέρδισε ήταν η αποκαλυπτική δημοσιογραφία – με ιδιαίτερη προτίμηση στις υποθέσεις κερδοσκοπίας και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Πριν από τους «F.T.» δούλευε στην εταιρεία Incisive Media, όπου έγραφε σε δύο περιοδικά -«Hedge Funds Review» και «Investment Europe»- με θέμα τις επενδύσεις.
Η βρετανική εφημερίδα έγινε το δεύτερο σπίτι της και της έδωσε την ευκαιρία να βγάζει λαβράκια στα θέματα που έψαχνε, ενώ η ίδια φρόντιζε να έχει πάντα «άκρες» και έγκυρες πηγές.

Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση Γουάινστιν που προκάλεσε σεισμό στο Χόλιγουντ ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών, η Βρετανή δημοσιογράφος είχε τις κεραίες της τεντωμένες. Και όπως φάνηκε, έπιασαν… σήμα από τη λέσχη Presidents, εκεί όπου όχι μόνο έγινε μάρτυρας, αλλά βίωσε η ίδια στο πετσί της τη σεξουαλική παρενόχληση.

Οπως περιγράφει η ρεπόρτερ, οι σερβιτόρες που θα εισέπρατταν 213 δολάρια τη φιλανθρωπική βραδιά θα έπρεπε να προσφέρουν στους εκλεκτούς καλεσμένους ποτά, καναπεδάκια με καπνιστό σολομό, χαβιάρι, άφθονη σαμπάνια Dom Perignon και πολλά χαμόγελα. Γεγονός που προφανώς κάποιοι παρερμήνευσαν ως ένδειξη «διαθεσιμότητας», αφού αντί για ευγενικές ευχαριστίες προτίμησαν να ανταποδώσουν τα κεράσματα με… θωπείες.

Αλλες σερβιτόρες δέχτηκαν πρόταση για σεξ σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενω μία κοπέλα, υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε ότι κάποιος καλεσμένος της είπε να πιει ένα ποτήρι κρασί, μετά να σκίσει τα ρούχα της και να ανέβει στο τραπέζι να χορέψει.

Ενας άλλος, δε, τη ρώτησε εάν είναι πόρνη. «Πολλοί από τους άνδρες της λέσχης έβαζαν τα χέρια τους κάτω από τις φούστες των γυναικών και έπιαναν τους γοφούς τους, ενώ τύλιγαν τα χέρια τους γύρω από τη μέση τους την ώρα που αυτές τους γέμιζαν τα ποτήρια των καλεσμένων με σαμπάνια. Το χειρότερο που μου είπε μία από αυτές τις γυναίκες ήταν ότι ένας άνδρας έκανε επίδειξη των γεννητικών του οργάνων κατά τη διάρκεια του δείπνου», δηλώνει η Βρετανή δημοσιογράφος σε συναδέλφους της στην «Washington Post».
Η λίστα των καλεσμένων στο δείπνο του «Presidents Club» με εξώφυλλο τη Μέριλιν Μονρόε ( συμπεριλάμβανε και τον πρώην, πλέον υπουργό της συντηρητικής κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, Ντέιβιντ Μέλερ
Οι VIPs καλεσμένοι και ο Μεγάλος Αδελφός

Με οικοδεσπότη τον κωμικό ηθοποιό Ντέιβιντ Γουίλιαμς, αρκούσε μόλις μια ματιά στην guest list για να συμπεράνει κανείς ότι το φιλανθρωπικό γκαλά του Presidents Club θα ήταν μια σούπερ βραδιά μεταξύ πλούσιων και ισχυρών. Μεταξύ αυτών, ο Μάικλ Σέργουντ, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, ο Ποτζού Ζαμπλουντόβιτς, Φινλανδός δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης ακινήτων και χρηματοδότης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, ο πρώην μεγιστάνας της Formula 1, Μπέρνι Eκλεστον, και ο δημοφιλής Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Βέρνον Κέι. Καλεσμένος επίσης ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Λονδίνου, ο Βρετανοκύπριος Τεό Παφίτης, μεγαλοεπιχειρηματίας που έγινε γνωστός ως κριτής στο γνωστό τηλεπαιχνίδι «Dragons’ Den».

Οσο για την πρόσκληση της εκδήλωσης με το λάγνο βλέμμα της Μέριλιν Μονρόε και το συνοδευτικό φυλλάδιο που διευκρίνιζε πως κανένας παρευρισκόμενος ή το προσωπικό δεν πρέπει να παρενοχλείται σεξουαλικά, μοιάζει μάλλον με μπλακ χιούμορ μετά από όσα αποκαλύφθηκαν – με κερασάκι στη ροζ τούρτα των σκανδάλων τον γυαλιστερό κατάλογο δημοπρασιών που περιλάμβανε ένα παζλ εικόνων της Μέριλιν με αποκαλυπτικά στενά φορέματα που αναδείκνυαν το πλούσιο μπούστο της. Το ίδιο έκαναν και οι χορεύτριες της εκδήλωσης που, όταν δεν χόρευαν, περιφέρονταν με καλυμμένες τις θηλές τους, θέαμα που προφανώς σε κάποιους άνοιγε την… όρεξη.

Προφανώς (και) για τον λόγο αυτό είχε προβλεφθεί ένα σύστημα παρακολούθησης έξω από τις γυναικείες τουαλέτες προκειμένου να αποτρέπει όσες έμεναν εκει για μεγάλο διάστημα, αφού θα έπρεπε να βρίσκονται στην αίθουσα χορού. Για την επίβλεψή τους, είχε τοποθετηθεί στην πόρτα φρουρός ασφαλείας, ο οποίος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου γινόταν και… after party για όλες όσες ήταν διατεθειμένες να υποκύψουν στις ασφυκτικές πιέσεις των καλεσμένων – προφανώς με το αζημίωτο.

Τα απομεινάρια μιας άγριας νύχτας

Επειτα από τις ντροπιαστικές αποκαλύψεις των «F.T.», η «Λέσχη της Μαύρης Γραβάτας» ή, αλλιώς, το Presidends Club, που επί 33 χρόνια οργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά συγκεντρώνοντας πάνω από 20 εκατ. λίρες για άπορα παιδιά, βάζει λουκέτο. Το σκάνδαλο μεγατόνων αγγίζει επίσης την ευάλωτη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αφού ο Ντέιβιντ Μέλερ, διευθυντικό στέλεχος του υπουργειου Παιδείας και συμπρόεδρος της λέσχης, ήταν παρών στην εκδήλωση. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν συμμετείχε στα «έκτροπα» και ότι μόλις ένιωσε άβολα στη θέα τους αποχώρησε διακριτικά από την αίθουσα.

Ο ισχυρισμός του όμως δεν έπεισε τη βρετανική κυβέρνηση, που έσπευσε να τον απομακρύνει από τη θέση του. Εκτός από την παρουσία του Μέλερ, στην υπόθεση ενεπλάκη και το όνομα του Μπόρις Τζόνσον, υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, αφού ανάμεσα στις… δημοπρασίες συμπεριλαμβανόταν ένα γεύμα με τον Τζόνσον, καθώς και τσάι με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας. «Ηταν εν αγνοία μας», έσπευσαν να ισχυριστούν οι ίδιοι, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ναντίμ Ζαλάουι, έσπευσε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του: «Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτή τη συμπεριφορά.

Οι αποκαλύψεις των «F.T.» πραγματικά συγκλονίζουν», έγραψε στο Twitter. Οσο για την επικεφαλής της εταιρείας Artista, Καρολάιν Ντάντριτζ, ισχυρίζεται ότι όλες οι γυναίκες που δέχτηκαν τη δουλειά ήταν ενημερωμένες ότι μπορεί να έρθουν σε δύσκολη θέση και ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικοί. Για την ιστορία, πάντως , το «ροζ» γκαλά συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατ. λίρες, χρήματα τα οποία αποσύρθηκαν από τους χρηματοδότες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Και δυστυχώς, σε αυτή την υπόθεση μεγάλος χαμένος δεν ήταν ούτε η διάσημη λέσχη, ούτε τα επιφανή μέλη της, αλλά τα παιδιά – παράπλευρη απώλεια προφανώς για τους φιλάνθρωπους πλην… μακρυχέρηδες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
λονδινο, financial times, goldman sachs, formula 1, παζλ, ροζ, times, time, εταιρεία, ταξι, club, media, funds, γοφούς, washington, vips, list, sachs, party, τραπεζες, twitter, protothema, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εξτρα, το θεμα, γοβες, δουλεια, εδρα, εσωρουχα, ηθοποιοι, θεμα, ονοματα, περιοδικα, ρουχα, ρωτησε, φορεματα, ωρα, formula 1, mail, time, αγνοια, αζημιωτο, αρθρο, αξιζει, αποκαλυψη, απταιστα, απωλεια, αφορμη, βλεμμα, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γαλλικα, γεγονος, γερμανικα, γοητεια, γοφούς, δευτερο, διαστημα, δυστυχως, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ειπε, επενδυσεις, επρεπε, εταιρεία, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, υφυπουργος, θεα, ισπανικα, κυβερνηση, κρασι, λεπτομερειες, λεσχη, λουκετο, λογο, μακρια, μαλλια, ματια, μινι, μοντελα, ρεπορτερ, ξενοδοχειο, παντα, ομορφη, ονομα, παιδια, παζλ, ροζ, ποτα, ποτηρια, πορτα, σεξουαλικη παρενοχληση, σπιτι, σουπερ, τεο, τσαι, τουρτα, τολμη, φυση, φυλλαδιο, χαβιαρι, χιουμορ, ωρες, αντρες, club, δικαιωμα, δωματιο, γλωσσες, goldman sachs, ιδιαιτερα, κοπελα, καρδια, list, μαυρος, media, μια ματια, μοιαζει, νοσοκομειο, πηγες, protothema, party, sachs, σημα, funds, θεματα, vips, βοηθος, χερια
Τυχαία Θέματα