Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την κατάργηση της Κυριάκατικης αργίας στον Δήμο Χανίων

Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία και στον εμπορικό κόσμο των Χανίων επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις του zarpanews.gr για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κήρυξη ολόκληρου του Δήμου Χανίων ως τουριστικής περιοχής που «ανοίγει την πόρτα» σε επέκταση ωραρίου για τα εμπορικά καταστήματα και λειτουργία 32 Κυριακές τον χρόνο.

ΕΔΩ: Δείτε πώς ο Δήμος Χανίων πάει να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία | Έγγραφο

Την θέση της «κατά» αυτής της εξέλιξης, επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μετά από το ΖΑΡΠΑΚΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ που διαπίστωνε… «Μούγκα

στη στρούγκα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τις Κυριακές».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στο ΖΑΡΠΑΚΙ

«Με αφορμή το σημερινό «Ζαρπάκι» Σας, επισημαίνουμε πρόθυμα τα εξής:
1. Αδιαμφισβήτητη και πάγια θέση μας, κεντρικά όσο και τοπικά, είναι η αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις.
2. Σαφώς τασσόμαστε αλληλέγγυοι με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ανάμεσα στα οποία και στο αίτημα να μην υποχρεώνονται να εργάζονται κατά τις Κυριακές. Η υποχρεωτικότητα της Κυριακής αργίας αποτελεί κατάκτηση του εργατικού κινήματος. Τυχόν κατάργησή της προσβάλλει τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιορίζει τα όποια περιθώρια ανάπαυσής τους και ψυχαγωγίας.Γενικά εντείνει την εκμετάλλευσή τους.
3. Δεν χρειάζεται «τόνωση» η αγορά, ιδιαίτερα στα Χανιά και πιο ειδικά κατά την τουριστική περίοδο. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι οι «μεγάλοι» της αγοράς σε βάρος μάλιστα των μικρομεσαίων.
4. Με βάση τα παραπάνω (σε συνδυασμό με την «καλή διαγωγή» κατά το παρελθόν, την οποία μας αποδίδετε), είμαστε σίγουροι ότι τόσο εσείς όσο και οι αναγνώστες της στήλης σας, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει ζήτημα «αλλαγής στάσης».

Φιλικά

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νομού Χανίων»

Και ένα μικρό σχόλιο

Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την συνέπεια στις απόψεις του…

Κι ας μην καταλαβαίνω γιατί χρειαζόταν να τον προκαλέσουμε, για να τοποθετηθεί πάνω σ’ ένα τόσο κρίσιμο θέμα…

ΖΑΡΠ…

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Κυριάκατικης, Δήμο Χανίων,syriza chanion, kyriakatikis, dimo chanion