Γιατί υπάρχει μια τρύπα στα καπάκια των στύλο

Ο μακάβριος λόγος που υπάρχει μια τρύπα στα καπάκια πολλών στυλό

Αν και οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε στυλό διαρκείας σε καθημερινή βάση, στην πραγματικότητα ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τα έχουν παρατηρήσει με προσοχή.

Εάν όμως ρίξετε μια πιο εξεταστική ματιά στο καπάκι του στυλό σας, εύκολα θα δείτε ότι στην κορυφή του υπάρχει μια τρύπα.

Ποια είναι, ωστόσο, η χρησιμότητα αυτής της τρύπας που βρίσκεται στο καπάκι των περισσότερων στυλό διαρκείας;

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το εν λόγω

φαινόμενο, επιστρατεύοντας ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες οι εταιρείες γραφικής ύλης σχεδιάζουν τα καπάκια των στυλό με μια τρύπα προκειμένου το μελάνι να ξεραθεί πιο γρήγορα και έτσι να αγοράζουμε περισσότερα από τα προϊόντα τους.

Ωστόσο, ο λόγος πίσω από την συγκεκριμένη τρύπα είναι πιο μακάβριος: καθώς πολλοί άνθρωποι -και κυρίως παιδιά- έχουν τη συνήθεια να μασάνε το καπάκι από το στυλό τους, η τρύπα στην κορυφή του εξασφαλίζει πως η αναπνοή θα είναι δυνατή ακόμα και αν το καπάκι σφηνωθεί στην τραχεία, σε περίπτωση κατάποσης. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου λόγω πνιγμού.

«Πέρα από ότι προλαμβάνουν τη διαρροή του μελανιού, όλα τα καπάκια μας συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας που έχουν ως στόχο να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο της κατάποσης», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστής εταιρείας γραφικής ύλης, BIC.

Μπορεί σε ορισμένους το εν λόγω μέτρο να φαντάζει υπερβολικό, ωστόσο είναι γεγονός ότι ακόμα και με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό περίπου 100 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, επειδή κατάπιαν το καπάκι του στυλό τους, όπως αναφέρει η Independent.

ieidiseis.gr

The post Γιατί υπάρχει μια τρύπα στα καπάκια των στύλο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα