Γιάννης Κακλέας: Η Βίσση κι ο Καρβέλας ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες μου

Ο Γιάννης Κακλέας είναι ένας από τους σκηνοθέτες του θεάτρου μας που πέτυχε να χωρέσει στην ίδια πρόταση δύο έννοιες ασύμβατες για τους Έλληνες: ποιότητα και εμπορική απήχηση.

Από το παλιό Παγοποιείο του Φιξ στις «μεγάλες πίστες», το Παλλάς όπου σκηνοθέτησε την Άννα Βίσση, η διαδρομή του σκηνοθέτη ήταν μακριά και επίπονη, και διατρέχει όλη τη γκάμα της θεατρικής δημιουργίας, από Ιονέσκο έως Καρβέλα.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ

«Αυτός και ο άλλος» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο, ο Γιάννης Κακλέας αποκάλυψε τι είναι αυτό που τον κάνει να πει «ναι» σε έναν τραγουδιστή που ζητάει τη συνεργασία του.

«Αυτό που θα με κάνει να πω το “ναι” -γιατί το “όχι” το λέω εύκολα- είναι αν διαπιστώσω ότι είναι επαγγελματίας. Ας πούμε, η Βίσση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επαγγελματίας από την Άννα. Όταν κάναμε τη “Μάλα”, όταν κάναμε τους “Δαίμονες”, όταν κάναμε τις “Καμπάνες του Έντελβαϊς”, ήταν τόσο επαγγελματίας, τόσο δοτική, με άκουγε τόσο πολύ, έκανε όλους τους αυτοσχεδιασμούς που ζήταγα.

Εγώ λατρεύω τους ανθρώπους που μπορούν να εκδηλώσουν ένα ενδιαφέρον προς μια πλευρά πιο καλλιτεχνική και είσαι εκεί να το προάγεις αυτό. Και η Άννα ήταν μια από τις καλύτερες συνεργασίες που έχω κάνει» είπε ο Γιάννης Κακλέας για την τραγουδίστρια, την οποία τοποθετεί στο top 10 των αγαπημένων του συνεργατών.

Και ξεκαθάρισε τι δεν θα έκανε ποτέ.

«Δεν θα σκηνοθετούσα ποτέ ό,τι δεν είναι κοντά στην αισθητική μου. Ό,τι πιστεύω ότι είναι φτηνό, ό,τι πιστεύω ότι είναι ευτελές, ό,τι κείμενο πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να παρουσιαστεί στη σκηνή».

Όσο για την συνεργασία του με τον Νίκο Καρβέλα, έναν άνθρωπο που έχει τη φήμη του «δύσκολου», ο σκηνοθέτης δηλώνει αμετανόητος.

Πάντα επιδίωκα να έχω μία αμφισημία στα πράγματα. Να μπορώ να «είναι προκλητικός. Άλλοι να τρελαίνονται και άλλοι να λένε” τι είναι αυτό;”.

Όταν ξεκίνησα να κάνω θέατρο σας εξομολογούμαι πολλοί λέγαν ότι αυτό που κάνω εγώ δεν είναι θέατρο. Ότι είναι βιντεοκλίπ, “τι είναι αυτά τα κόμικς;”, δεν είναι θέατρο, δεν είναι θεατρικά κείμενα, “ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύεις;”, τέτοια βία. Αυτά τα έλεγε ο κόσμος του θεάτρου.

Μέχρι να περάσει αυτό το ύφος, για να περάσουμε στη νέα κατάσταση των πραγμάτων, έχω φάει πολύ μεγάλη κριτική. Όχι όμως από τον κόσμο. Γιατί η πρόθεσή μου ήταν πάντα να κερδίσω τη νεολαία εκείνης της εποχής τη δεκαετία του ’90. Εγώ φανταζόμουν το θέατρο σαν συναυλία -τα αισθήματα να ρέουν, οι μουσικές.

Αυτός ο αιρετικός και πολύ περίεργος άνθρωπος που όλοι έχουν να πουν μια κακή κουβέντα εμένα με διασκέδασε τόσο πολύ και πέρασα τόσο όμορφα που δεν σα το κρύβω, ήταν από τις καλύτερες μου φάσεις. Με τον Καρβέλα δέσαμε»

The post Γιάννης Κακλέας: Η Βίσση κι ο Καρβέλας ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες μου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Κακλέας, Βίσση, Καρβέλας,giannis kakleas, vissi, karvelas