H σύλληψη που άργησε 10 χρόνια: Πώς έφτασαν οι Αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου στον Αποκόρωνα

Από τον Καβρό στα Βαλκάνια και από ‘κει στα Άνω Λιόσια πιθανότατα κινήθηκε ο φερόμενος ως δράστης της ανθρωποκτονίας του 76χρονου κτηνοτρόφου στον Καβρό Αποκορώνου, τον Ιανουάριο του 2012, ο οποίος τελικά συνελήφθη χθες στην Αθήνα και αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη 10 χρόνια πριν, όταν ο  76χρονος Στέλιος Τσαπάκης είχε βρεθεί νεκρός στο ποιμνιοστάσιο το οποίο διατηρούσε στον Καβρό Αποκορώνου

στις 31 Ιανουαρίου του 2012.

Το θύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί μία φορά με πιστόλι στην κοιλιακή χώρα, ενώ έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Από την νεκροψία – νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ότι: «Ο 76χρονος έφερε τυφλό τραύμα στην κοιλιακή χώρα  από βολίδα κοντόκαννου πολεμικού πυροβόλου όπλου (πιστόλι), το οποίο προκάλεσε τραυματική ρήξη της αορτής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολυγενική καταπληξία και να χαθεί δηλαδή μεγάλη ποσότητα αίματος», δηλαδή το θύμα πέθανε από αιμορραγία.

Επίσης, ο 76χρονος «έφερε τραύματα στην κεφαλή και στο πρόσωπο, κακώσεις, εκδορές, και εκχυμώσεις».
Στις τσέπες του κτηνοτρόφου είχε βρεθεί χρηματικό ποσό, το οποίο ο δράστης δεν άγγιξε, ωστόσο είχε αφαιρεθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Κάτι που πιθανόν δείχνει πως ο 76χρονος είχε δεχθεί κλήση από τον δράστη στον κινητό του και τον γνώριζε.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης προανάκρισης που διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί στις 31.01.2012, σε βάρος 76χρονου στον Καβρό Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων, είναι ένας 56χρονος ημεδαπός.

Η εξιχνίαση

Δύο χρόνια μετά και με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι Αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην ταυτοποίηση του δράστη, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψη στις 23 Ιανουρίου του 2013.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης προανάκρισης που διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί στις 31.01.2012, σε βάρος 76χρονου στον Καβρό Γεωργιούπολης Αποκορώνου Χανίων, είναι ένας 56χρονος ημεδαπός.

Για τον 56χρονο εκδόθηκε από 23.01.2013 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χανίων, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του.

Διέφυγε στα Βαλκάνια;

Ο δράστης ο οποίος έχει καταγωγή από την Κρήτη, μετά την ταυτοποίησή του παρέμεινε καταζητούμενος ενώ  πληροφορίες που έφταναν στις Αρχές, ανέφεραν ότι είχε διαφύγει σε βαλκανική χώρα προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη.

Έντεκα χρόνια, μετά άντρες της ΕΛΑΣ, αξιοποίησαν πληροφορία που έφτασε στα χέρια τους ότι ο δράστης βρισκόταν στην Ελλάδα και κρυβόταν στα άνω Λιόσια και εχτές τον συνέλαβαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 18-4-2022 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Φυλής, 66χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και της ληστείας, πράξεις που τελέστηκαν την 31-1-2011 στα Χανιά Κρήτης.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

zarpanews.gr

The post H σύλληψη που άργησε 10 χρόνια: Πώς έφτασαν οι Αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου στον Αποκόρωνα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα