Φθινόπωρο και άνοιξη στην ίδια χώρα την Κυριακή: 30 βαθμοί στα Χανιά… 10 στη Φλώρινα

Στοιχεία από δύο εποχές θα έχει ο καιρός που θα διαμορφωθεί στη χώρα μας το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σήμερα Παρασκευή, ειδικότερα, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο θα επικρατήσει ένας ανοιξιάτικος καιρός

στη χώρα μας με την θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές να βρίσκεται πάνω από τους 20 βαθμούς Kελσίου μιας και οι νοτιάδες καθώς αναμένεται να κυριαρχήσουν στις θάλασσές μας θα μεταφέρουν θερμότερες αέριες μάζες ενώ οι λίγες βροχές που θα σημειωθούν δεν αναμένεται να προβληματίσουν.

Οπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, εντυπωσιακές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασιακές διαφορές που θα παρατηρηθούν στη χώρα μας την Κυριακή. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη θα είναι ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες από την Θεσσαλία και βορειότερα, ενώ πιο νότια αντίστοιχα θα μεταφερθούν θερμές αέριες μάζες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Στα Χανιά της Κρήτης ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30° την ίδια ώρα που στη Φλώρινα η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από τους 10° μια θερμοκρασιακή διαφορά 20° ή και παραπάνω για μια οριζόντια απόσταση κοντά στα 600 χιλιόμετρα.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο Παρασκευή…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

The post Φθινόπωρο και άνοιξη στην ίδια χώρα την Κυριακή: 30 βαθμοί στα Χανιά… 10 στη Φλώρινα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα