Φρύδια και βλεφαρίδες: Πώς να τα φροντίσεις σωστά

Αν τα μάτια είναι το παράθυρο για την ψυχή μας, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τα τονίσουμε και γι’ αυτό θέλουμε να έχουμε άψογα φρύδια και βλεφαρίδες. Όμως, τόσο τα φρύδια όσο και οι βλεφαρίδες μας, πραγματικά τραβάνε τα πάνδεινα!

Τα φρύδια τα τραβάμε, τα κόβουμε, τα βάφουμε, ενώ πολύ συχνά ξεχνάμε να τα ενυδατώσουμε σωστά. Από την άλλη, οι βλεφαρίδες επιβαρύνονται με στρώσεις από μάσκαρα, από την κόλλα των τεχνητών βλεφαρίδων, όταν συχνά δεν τις καθαρίζουμε σωστά ή όταν ξεβαφόμαστε και το παρακάνουμε με την τριβή.

Όλα τα παραπάνω,

έχουν ως αποτέλεσμα φρύδια και βλεφαρίδες να πέφτουν, να σπάνε ή να έχουν θαμπή όψη. Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές μας, καθώς και ποια προϊόντα θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις τις τρίχες της περιοχής και να φωτίσεις το βλέμμα σου!

Γιατί είναι σημαντική η περιποίηση φρυδιών και βλεφαρίδων;

Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες είναι μια beauty εμμονή πολλών ανθρώπων, αφού ενισχύουν το βλέμμα, όμως είναι και πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών. Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες πλαισιώνουν και θωρακίζουν τα μάτια δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας. Οι βλεφαρίδες λειτουργούν ως ένα είδος φίλτρου κρατώντας μακριά μικροσωματίδια, σκόνη και ρύπους. Τα φρύδια, επίσης, προστατεύουν τα μάτια και συχνά είναι δείκτες καλής υγείας.

Πώς να φροντίσεις σωστά φρύδια και βλεφαρίδες:

⦁ Προσοχή στην αφαίρεση του μακιγιάζ: Διάλεξε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που θα είναι αποτελεσματικό με τη μάσκαρα, χωρίς να επιβαρύνει τις βλεφαρίδες. Επίσης, όταν αφαιρείς τη μάσκαρα, μην τρίβεις με μεγάλη δύναμη, καθώς έτσι σπας ή τραβάς βλεφαρίδες.

⦁ Ισορροπημένη διατροφή: Φρόντισε η διατροφή σου να είναι ισορροπημένη, να περιέχει καλές πηγές πρωτεΐνης και πράσινα λαχανικά που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας. Ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως βιοτίνη ή κολλαγόνο, είναι πάντα χρήσιμο ώστε να περιορίσεις την τριχόπτωση και να ενισχύεις την υγεία της τρίχας.

⦁ Πιες άφθονο νερό: Μην ξεχνάς καθημερινά να πίνεις δύο λίτρα νερό ώστε να παραμένει ενυδατωμένος εσωτερικά ο οργανισμός σου, το δέρμα και οι τρίχες σου.

⦁ Ενυδάτωση και φροντίδα: Αρχικά, μην παραλείπεις να αφαιρείς τη μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σου πριν κοιμηθείς. Κατόπιν εφάρμοσε προϊόντα ενυδάτωσης και φροντίδας ή κάποιο φυτικό έλαιο, όπως καρύδας ή αμυγδάλου, για να τις κρατήσεις απαλές και ενδυναμωμένες. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα φρύδια που και εκείνα έχουν ανάγκη από τακτική ενυδάτωση. Για τα φρύδια, εκτός από το λατρεμένο αμυγδαλέλαιο, μια ακόμα καλή πηγή ενυδάτωσης είναι η aloe vera.

⦁ Δώσε στις βλεφαρίδες σου λίγο χώρο: Μπορεί με τη μάσκαρα οι βλεφαρίδες να φαίνονται καλύτερα, όμως, ίσως να έφτασε η ώρα να τις αφήσεις λίγο στην ησυχία τους μέχρι να ηρεμήσουν και να δείχνουν πιο υγιείς.

⦁ Άσε το τσιμπιδάκι κάτω: Αν το να τραβάς τρίχες από τα φρύδια με το τσιμπιδάκι είναι μία εμμονή σου, ίσως αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεις αραίωση. Κάνε ένα break και θα δεις διαφορά.

⦁ Εφάρμοσε serum, σε φρύδια και βλεφαρίδες, για να εξασφαλίσεις τη σωστή ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας αλλά και τη μείωση της τριχόπτωσης.

jenny.gr

The post Φρύδια και βλεφαρίδες: Πώς να τα φροντίσεις σωστά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα