Εξωφρενικοί λογαριασμοί ρεύματος και στον Δήμο Χανίων – Από πού περιμένει χρήματα για να πληρώσει

Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα ποσά που καλείται να πληρώσει ο δήμος Χανίων για το ηλεκτρικό ρεύμα και η δημοτική αρχή υπολογίζει ότι το έξτρα κόστος, σε σχέση με όσα είχαν προϋπολογιστεί αρχικά για τον σκοπό αυτόν, θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ ως το τέλος του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο ο λογαριασμός ρεύματος πλησίασε τις 345.000 ευρώ, όταν τον ίδιο μήνα του 2021 ήταν στις 193.000. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο το ρεύμα… ήρθε 310.000, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν λίγο κάτω από 175.000 ευρώ. Η ενεργειακή

κρίση στο μεταξύ συνεχίζεται κι έτσι αναμένεται οι λογαριασμοί να συνεχίσουν να έρχονται παραφουσκωμένοι και τους επόμενους μήνες.

Πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί

“Οποιαδήποτε αύξηση δημιουργεί πρόβλημα”, ανέφερε στο zarpanews.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου. “Αυτά τα έξοδα πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία είναι ισοσκελισμένα και από εκεί πληρώνονται και άλλα πράγματα, όπως η καθαριότητα. Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε ότι το πρόσθετο κόστος για το 2022 θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ και θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε από άλλες πηγές. Ευτυχώς το υπουργείο επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τους ΚΑΠ (σ.σ. Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) γι’ αυτές τις υποχρεώσεις. Το έχουμε κάνει ήδη και θα το ξανακάνουμε τον Μάιο, όταν αναμένεται να μας καταβληθούν οι μισοί ΚΑΠ”.

Σύμφωνα με τον κ. Αλόγλου, ο δήμος Χανίων αναμένει επίσης να έχει αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη, όχι λόγω κάποιας αύξησης, αλλά εξαιτίας των πρόσφατων διορθώσεων στη δηλωμένη επιφάνεια ακινήτων, που αύξησαν τις επιφάνειες επί των οποίων επιβάλλονται τα τέλη.

zarpanews.gr

The post Εξωφρενικοί λογαριασμοί ρεύματος και στον Δήμο Χανίων – Από πού περιμένει χρήματα για να πληρώσει appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα