Έπαιξαν, γέλασαν και διασκέδασαν! Το πρώτο Φεστιβάλ Παιδιού στα Χανιά από τις «Χανιώτισσες Μαμάδες» | Photos

Θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια κατασκευών, επιδείξεις αυτοάμυνας, μουσικές, χοροί και πολλές εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά που πέρασαν χθες από τα Δικαστήρια όπου έλαβε χώρα το «1ο Φεστιβάλ Παιδιού» από την ομάδα «Χανιώτισσες Μαμάδες».Με την συμμετοχή δέκα περίπου περιπτέρων και την εθελοντική δουλειά των μελών της ομάδας, η φετινή πρώτη διοργάνωση στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία και «αγκαλιάστηκε» από εκατοντάδες οικογένειες στα Χανιά.Να

γίνει θεσμός

Η εκπαιδευτικός Αθηνά Μαρκετάκη, από τις «Χανιώτισσες Μαμάδες» μιλώντας στα ΜΜΕ, ανέφερε: «Μέσα από την ομάδα, καταλάβαμε και συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη των μαμάδων τα παιδιά τους να περνάνε καλά» και προσέθεσε πως στόχος είναι το φεστιβάλ «να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο με την συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων» με στόχο την διασκέδαση των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων.To πρωί της Κυριακής, το φεστιβάλ άνοιξε η ορχήστρα νέων από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Για μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Γιάννης Αντωνογιαννάκης, πρόεδρος του συνδέσμου για την διάδοση των καλών τεχνών στην Κρήτη. «Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θα έχουν την ευκαιρία γονείς και παιδιά να γνωρίσουν τα μουσικά και χορευτικά δρώμενα που γίνονται στα Χανιά και προσφέρονται για παιδιά» ανέφερε.

Τη σκυτάλη πήραν οι Μαρία Αρχοντάκη και Ανθή Καραμπούζη από την «Θεατροχώρα» που παρουσίασαν στα παιδιά «το μπαλόνι» ένα παιχνιδοτράγουδο του Μανώλη Φιλιππάκη με πολλή φαντασία, πολύ παιχνίδι, κίνηση και έκφραση. Στο περίπτερο της «Θεοτροχώρας» τις εντυπώσεις έκλεψε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο από άχρηστο υλικό, δημιουργία του Γιώργου Γυπάκη (Photo)Στο «περίπτερο» της ακαδημία ποδοσφαίρου «Arena» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες παίζοντας «Βρες τον στόχο» και οι γονείς να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα προγράμματα από τον υπεύθυνο, Μάρκο Ασλαματζίδη. Καραόκε πάρτι στα αγγλικά, διοργάνωσε το κέντρο «Little Einstain» με στόχο να δείξει στα παιδιά πως έρχονται σε επαφή με τα αγγλικά μέσα από την μουσική και διάφορα άλλα μουσικοκινητικά κομμάτια. Σύμφωνα με την Νταϊάνα Τσιριωτάκη,στο κέντρο «προσεγγίζουμε τα παιδιά βιωματικά δεν μεταφράζουμε καθόλου και με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνουν τα ελληνικά, μαθαίνουν και τα αγγλικά, μέσα από μια διαδικασία φυσική»

«Μια καλή ευκαιρία να δείξουμε στους Χανιώτες την δουλειά μας, δημιουργώντας τέχνη μέσω των αγγλικών» είχαν και οι υπεύθυνες του φροντιστηρίου «Νεοκλασικό», Άννα Τσουμενή και Ολγα McLean.

Σεμινάρια παιδικής αυτοάμυνας με δύο επιδείξεις παρουσίασε ο εκπαιδευτής Krav Maga, Γιώργος Σειστάκης ενώ το απόγευμα, μέλη του συλλόγου ιδιωτικών παιδικών σταθμών, παρουσίασαν το δρώμενο «Το σχολείο αρχίζει για όλα τα παιδιά του κόσμου».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα