Ενός Αδώνιδος αρχή

Η Νέα Δημοκρατία μέρα με τη μέρα αφήνει πίσω της την καραμανλική της ρίζα για να γεμίσει πλέον ακροδεξιά φύλλα…

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκανε την -για πολλούς αφελείς αναμενόμενη- στροφή στο κέντρο με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τη γενικότερη ακροδεξιάς κοπής στρατηγική -κυρίως επικοινωνιακή- που επελέγη έκτοτε.

Η ΝΔ

μένει εγκλωβισμένη στις απόψεις Γεωργιάδη και Βορίδη, στο πλέγμα Σαμαρά, και σε πολλά πεδία επιλέγει θέσεις που απέχουν από την ιδεολογική της ρίζα με αποτέλεσμα να φυτρώνουν στον κορμό της φύλλα ακροδεξιά, τα οποία άλλωστε μπολιάζονται από τα ακροδεξιά φύλλα των εφημερίδων που στηρίζουν την παράταξη και εμφανίζονται ως άτυπα γραφεία Τύπου του κόμματος.

Η στάση της ΝΔ στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου έκανε την ακροδεξιά στροφή κάτι παραπάνω από φανερή. Έχει όμως και μια σημαντικότερη πτυχή το θέμα. Ο αρχηγός Μητσοτάκης αναγκάστηκε να μιμηθεί τον αντιπρόεδρο στην τεχνική της κυβίστησης.

Οι δηλώσεις υποστήριξης του Κυρ. Μητσοτάκη προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και οι φωτογραφήσεις με τα μέλη της θα μείνουν στην ιστορία ως μια πράξη κωμικοτραγική για τον αρχηγό της ΝΔ, ο οποίος αρχικώς ανακοίνωσε πως η ΝΔ θα ψηφίσει το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου για να αλλάξει τελικώς… φύλλο και γραμμή πλεύσης. Σε συνάντηση με τους τομεάρχες του κόμματος, η «προσωπική επιλογή», ο Άδωνις, «άδειασε» τον Μητσοτάκη και τον επανέφερε στην ακροδεξιά τάξη. Και κάπως έτσι η γραμμή του αντιπροέδρου υπερίσχυσε του προέδρου!

Η γραμμή «Μένουμε Ευρώπη» μετατράπηκε σε «Μένουμε Εκκλησία – Μένουμε Μεσαίωνα». Το προφίλ του κεντροδεξιού, ευρωπαϊστή ηγέτη, που πιθανότατα θα ήθελε να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κηλιδώνεται επιμελώς από τις ακροδεξιές πινελιές των Αδωνιδοβορίδηδων και καταλήγει στο κλασικό αγαπημένο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια».

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που έσπευσαν να σχολιάσουν με ακραία ρατσιστικά ευφυολογήματα το αυτονόητο, τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν στα προφίλ τους πλείστες όσες αναρτήσεις και φωτογραφίες εναγκαλισμού με τους κατά τόπους ιεράρχες. Πώς να χαθεί, λοιπόν, αυτή η στήριξη; Από το παγκάρι στην κάλπη, ένα τσιγάρο δρόμος…

Γράφει η Μαρία Λυκούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα