Στο κελί γιατρός&γυναίκα-«Μυστική» έκτρωση από το σύντροφο

Στα δικαστήρια γιατρός στην Κύπρο, ο οποίος έκανε έκτρωση σε γυναίκα, καθώς και η ίδια η γυναίκα, αφού ο σύντροφός της δεν γνώριζε για τη διακοπή της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», πρόκειται για άνεργη, η οποία δεν είχε δικό της σπίτι με τον σύντροφό της, ενώ έχει ακόμα ένα παιδί.

Στο Δικαστήριο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οδηγήθηκε η γυναίκα που έκανε την έκτρωση και ο γιατρός που έκανε την επέμβαση, επειδή ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε για την έκτρωση και όταν το πληροφορήθηκε, μετέβη στην κλινική

και προκάλεσε ανησυχία και ζημιές.

Η γυναίκα έκανε την έκτρωση στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης, ενώ στην κλινική τη συνόδεψε η μητέρα του συντρόφου της, η οποία γνώριζε.

Σύμφωνα με τον «Π», η γυναίκα και ο γιατρός τέθηκαν υπό κράτηση για αδικήματα που αρχίζουν από «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος» και φτάνουν μέχρι «προμήθεια φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση…».

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, απαγορεύονται οι εκτρώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, εκτός και εάν συντρέχουν τρεις λόγοι: Όταν η εγκυμοσύνη προκύψει από βιασμό, όταν είναι σε κίνδυνο η ζωή της εγκυμονούσας και όταν το παιδί κινδυνεύει να γεννηθεί με φυσικές και ψυχικές ανωμαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα