«Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου» – Τι λένε πολίτες και έμποροι για τις εκπτώσεις στα Χανιά | Video+Photos

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Χανιώτες σχετικά με τις αγορές στις πρώτες για φέτος εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τα ποσοστά να ξεκινούν από 30% και να φτάνουν μέχρι και 70%.

Παρά το γεγονός ότι τόνισαν πως υπάρχει οικονομική δυσκολία, η πλειοψηφία των καταναλωτών εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τις τιμές των καταστημάτων.

Άλλοι πολίτες είπαν πως θα κάνουν έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουν ενώ άλλοι δήλωσαν πως έχουν κάνει ήδη αγορές από το διαδίκτυο.

Μάλιστα,

δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν πως αγοράσουν πράγματα, αρκεί να είναι σε σχετικά «καλή» τιμή.

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες αναμένουν μια τόνωση στις επιχειρήσεις τους από τις χειμερινές εκπτώσεις και περιμένουν τον κόσμο να τους στηρίξει.

Ο καταστηματάρχης Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος δήλωσε πως «οι εκπτώσεις είναι πολύ ικανοποιητικές, ειδικά στα τοπικά καταστήματα και κυμαίνονται μέχρι 50-60%. Είναι καλή ευκαιρία ο κόσμος να βγει νωρίς για να βρει επάρκεια στα προϊόντα αλλά και τα κατάλληλα νούμερα».

Όσο για το διάστημα των γιορτών ο κ. Μπαρμπόπουλος, είπε πως ήταν καλό, ο κόσμος βγήκε πήρε τα δωράκια του, ο κόσμος νομίζω ξέσπασε μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Αυτό το κύμα ελπίζουμε να συνεχιστεί και το γεγονός ότι ο καιρός είναι καλός έχει βοηθήσει, όπως επίσης και η τιμή του λαδιού. Είμαστε αισιόδοξοι».

Ο Σταύρος Μπαδογιάννης, έμπορος υφασμάτων, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι εκπτώσεις και ο κόσμος κάνει περιορισμένες και απαραίτητες αγορές:

«Δεν έχουμε την δουλειά που θα περιμέναμε. Τα τελευταία χρόνια όμως οι εκπτώσεις έτσι είναι. Έχουν χάσει πια την αίγλη που είχαν τα παλαιότερα χρόνια. Ο κόσμος κάνει αγορές που έχει απόλυτη ανάγκη, δηλαδή αγοράζει στοχευμένα πράγματα, ακόμα κι αν έχουν καλύτερη τιμή δεν δελεάζεται πολύ. Το καλό είναι ότι ο καιρός βοηθάει και κατεβαίνει πολύς κόσμος. Και στις γιορτές είχε πολύ κόσμο στην αγορά. Έχουμε καλές τιμές και πληθώρα εμπορευμάτων και περιμένουμε τον κόσμο να τον εξυπηρετήσουμε. Οι έμποροι είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμα καλύτερες τιμές αλλά και να μιλήσουν προσωπικά με τον πελάτη. Περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει τα τοπικά μαγαζιά».

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Δείτε εικόνες από τις πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους των Χανίων, Κάτωλα, Τζανακάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη.

The post «Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου» – Τι λένε πολίτες και έμποροι για τις εκπτώσεις στα Χανιά | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλλειψη, Χανιά – Video+Photos,elleipsi, chania – Video+Photos