ΕΛΕΠΑΠ Χανίων: Ανάγκη δημιουργίας πρόσθετου κτιρίου λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος

«Παιδάκια περιμένουν σε λίστες αναμονής»

Την ανάγκη να δημιουργηθεί επιπρόσθετος χώρος που θα στεγάσει υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων επισήμανε η διευθύντρια του οργανισμού, Μάγκυ Αρσενίδη, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου.

Όπως έγινε γνωστό, το ενδιαφέρον οικογενειών από τα Χανιά και την Κρήτη για να ενταχθούν παιδιά

στα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σημείο που κρίνεται αναγκαίο να δημιουργηθεί επιπρόσθετος χώρος, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει όσο τον δυνατόν περισσότερα.

Η κ. Αρσενίδη δήλωσε: «Υπάρχουν παιδάκια σε λίστες αναμονής που επιθυμούν να ενταχθούν στα προγράμματά μας αλλά δεν είναι εφικτό, λόγω έλλειψης χώρου. Αυτή την στιγμή εξυπηρετούμε τον πληθυσμό που έχουμε την δυνατότητα και η δυνατότητα έχει να κάνει και με το κτιριακό μας αλλά και το προσωπικό. Θα μπορούσαμε να ήμασταν και παραπάνω αλλά αυτή την στιγμή είμαστε 30 εργαζόμενοι. Το προσωπικό επαρκεί για τα παιδιά που έχουμε αυτή τη στιγμή. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημά μας είναι ο χώρος μας. Οι χώροι μας δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουμε περισσότερα παιδάκια. Είναι ανοιχτές οι σκέψεις που αλλού θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια επιπλέον μονάδα, ένα νέο υποστηρικτικό κτήριο για κάποια λειτουργία μας, όπως αυτή θα ήταν των βρεφών. Στην ΕΛΕΠΑΠ εξυπηρετούμε 25-30 βρέφη τον μήνα».

Στα μηνιαία προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠείναι ενταγμένα 140 παιδιά ενώ σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνται 23, ηλικίας από 2 μηνών έως 14 ετών.

«Από εμάς παίρνουν ένα πρόγραμμα ολιστικών θεραπειών, ότι είναι απαραίτητο για το κάθε ένα, που μπορεί να περιλαμβάνει φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, θεραπευτική κολύμβηση, προγράμματα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικής προσχολικής αγωγής. Μακάρι να μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερα από 23 παιδιά, γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες», επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Αρσενίδη.

Όσο για τα παιδιά που έρχονται από άλλες περιοχές της Κρήτης, η κ. Αρσενίδη δήλωσε πως «Έρχονται και από άλλες περιοχές. Όσοι έρχονται από Ηράκλειο ή Ρέθυμνο, είναι απαγορευτικό να το κάνουν σε μόνιμη βάση. Παίρνουν από μας τις κατάλληλες οδηγίες και εμείς λειτουργούμε ως μέσο – δίαυλος για να τους βοηθήσουμε να βρουν στην περιοχή τους κάποιο άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο».

Σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που γίνονται στα Χανιά κάθε χρόνο για την στήριξη των δομών και φιλανθρωπικών συλλόγων, η κ. Αρσενίδη είπε πως «Τα Χριστούγεννα όλοι μπαίνουμε σε μια διαφορετική διάθεση, μακριά από τα δύσκολα της καθημερινότητας. Θα πρέπει να δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να είμαστε λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι, με περισσότερη ενσυναίσθηση και να βρεθούμε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται περισσότερο. Πάντα ο κόσμος των Χανίων στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ και όχι μόνο, αλλά όλες τις δομές που δραστηριοποιούνται στην πόλη με οποιοδήποτε τρόπο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό. Οι ανάγκες όμως μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Ζούμε σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση αλλά και η ακρίβεια επηρεάζουν και την δική μας λειτουργία».

zarpanews.gr

The post ΕΛΕΠΑΠ Χανίων: Ανάγκη δημιουργίας πρόσθετου κτιρίου λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα