Εκτροχιάστηκαν οι δείκτες ψυχικής υγείας στα Χανιά με την πανδημία: 1 στους 2 με ψυχικό νόσημα | Video

| Video

Ανησυχητικά στοιχεία για την ψυχική υγεία στην περιοχή μας παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε ημερίδα στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, με αφορμή την παγκόσμια μέρα ψυχικής υγείας.

Στο περιθώριο της ημερίδας, ο ψυχίατρος Ανδρέας Λιοδάκης, σημείωσε:

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιδεινωθεί ραγδαία οι δείκτες ψυχικής υγείας. Σχεδόν έχουν διπλασιαστεί. 1 στους 2 συνανθρώπους μας αντιμετωπίζει σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό προβλήματα με την ψυχική του υγεία.» εξηγώντας πως στόχος για το μέλλον είναι η αλλαγή στο μοντέλο ιατρικής προσέγγισης των ψυχικών νοσημάτων:

« Θέλουμε να διαχειριστούμε με έναν ολιστικό τρόπο τα ζητήματα υγείας: Να εντάξουμε δυνατότητες που μέχρι σήμερα ήταν στο περιθώριο, όπως η τέχνη, τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο.

Όσο για την ευρύτατη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ψυχική υγεία σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα είναι τόσο ασφυκτικά που αυτή η μονομέρεια στις φαρμακευτικές αγωγές, αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα. Η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να είναι όσο πιο περιορισμένη αλλά για γίνει αυτό πρέπει να εισαχθούν και να μεσολαβήσουν νέα θεραπευτικά πλαίσια:

Απαντώντας για την έλλειψη προσωπικού στις δομές και τις μονάδες ψυχικής υγείας, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο Κρήτης:

Κανένα νέο για το κληροδότημα Μαλινάκη

Δυστυχώς, για τη νέα ψυχιατρική πτέρυγα και το κληροδότημα Μαλινάκη, δεν υπάρχουν νεώτερα  καθώς ο πρώτος διαγωνισμός βγήκε άγονος ενώ υπήρξε επαναπροκήρυξη, με την προθεσμία να έχει λήξει από τις 30 Σεπεμβρίου. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχουν κατατεθεί προσφορές.

Παράλληλα, για την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Μπέας, σημείωσε πως στην τρέχουσα προκήρυξη υπάρχει ανταπόκριση για ψυχίατρο σε βαθμό διευθυντή και ψυχίατρο σε βαθμό επιμελητή α’.

The post Εκτροχιάστηκαν οι δείκτες ψυχικής υγείας στα Χανιά με την πανδημία: 1 στους 2 με ψυχικό νόσημα | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτροχιάστηκαν, Χανιά, | Video,ektrochiastikan, chania, | Video