Έκθετη μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα 2 εκατ. η Σοφία Νικολάου – Αμηχανία στη ΝΔ

Αναμονή μέχρι νεοτέρας, σήμανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την συμπερίληψη ή μη της πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Εύβοια.

Η αμηχανία και ο εκνευρισμός για το πόρισμα του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, στο οποίο διαπιστώνεται ζημιά για τα ταμεία του δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις την περίοδο της πανδημίας, έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η

Σοφία Νικολάου είναι ένα πρόσωπο στο οποίο έχει επενδύσει το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς είναι νέα, μαχητική και ιδιαίτερα δραστήρια στις δημόσιες παρεμβάσεις και την παρουσία της στα σόσιαλ μίντια.

Από την Κυριακή, ωστόσο, οπότε η εφημερίδα Documento,αποκάλυψε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά, με έκδηλη την αγωνία των κυβερνητικών στελεχών μήπως βρεθεί η ΝΔ μπροστά σε μία νέα περίπτωση Πάτση και μάλιστα κυριολεκτικά στις παραμονές των εκλογών.

Όλα ανοιχτά για την συμμετοχή της Νικολάου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μετά από αλλεπάλληλες εσωτερικές διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαν. Οικονόμου όχι μόνο απέφυγε να καλύψει την πρώην Γραμματέα, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε για να λάβει μέρος στις εκλογές, αλλά άφησε ανοικτό το θέμα της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Έχει δώσει τις δικές εξηγήσεις της και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα για τους υποψηφίους της. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών. Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της ΝΔ. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και θα σταθμιστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή εφημερίδας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό. Θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει», είπε και πρόσθεσε: «Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», είπε ο κ. Οικονόμου, αφήνοντας ορθάνοικτη την πόρτα της εξόδου για την κυρία Νικολάου.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι δεν έκλεισε το θέμα, είτε καλύπτοντας είτε αδειάζοντας πλήρως την πρώην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι ενδεικτικό της δυσκολίας χειρισμού της υπόθεσης. Από τη μία πλευρά, πρόκειται για μία αποκάλυψη, η οποία προέκυψε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τον Μάιο του 2021 κατά της Σ. Νικολάου οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Που σημαίνει, ότι αν η κ. Νικολάου βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ, θα πρόκειται για μία ακόμα αντιπολιτευτική «επιτυχία» του Π. Πολάκη, μετά την διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την γαλάζια Κ.Ο.

Τι αναφέρει το ΣΔΟΕ

Από την άλλη πλευρά, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει «λεπτομέρειες» όπως πχ για «εταιρείες που μόλις έχουν ιδρυθεί και χωρίς να έχουν ανάλογη πείρα πουλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid tests, γάντια κ.λπ.) στη ΓΓΑΠ ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω απ’ ό,τι σε άλλους φορείς του δημοσίου, ενώ κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να τροποποιούν το καταστατικό τους αφού πρώτα έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, καθώς καμία σχέση δεν είχαν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν.»

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η περίπτωση απευθείας ανάθεσης που δόθηκε σε εταιρεία την οποία ίδρυσε ημέρα Κυριακή υπάλληλος… γυμναστηρίου.

Η ίδια η κ. Νικολάου σε δήλωσή της ισχυρίστηκε ότι «όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στα δικαστήρια, καθώς εκεί θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτει το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κ. Νικολάου υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ «ή δεν έψαξε καλά και δεν βρήκε ως όφειλε τα έγγραφα ή τα βρήκε αλλά αποφάσισε να τα αποκρύψει», ενώ σε μετέπειτα συνέντευξή της έκανε λόγο για «χτυπήματα» που δέχεται λόγω της σκληρής πολιτικής της απέναντι στους τρομοκράτες και τον Κουφοντίνα, επί των ημερών της στη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

ieidiseis.gr

The post Έκθετη μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα 2 εκατ. η Σοφία Νικολάου – Αμηχανία στη ΝΔ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκθετη, ΣΔΟΕ, Σοφία Νικολάου – Αμηχανία,ektheti, sdoe, sofia nikolaou – amichania