Τα τρία λεπτά του τρόμου: Έξι νεκροί από τους νέους σεισμούς στην Τουρκία – Προειδοποίηση για την Κύπρο

Κι ενώ οι πληγές από τους σεισμούς – «μαμούθ» που χτύπησαν την Τουρκία δεν έχουν ακόμα κλείσει, δύο νέοι ισχυροί σεισμοί «χτυπήσαν» χθες το απόγευμα τις πληγείσες περιοχές, σκορπίζοντας και πάλι τον τρόμο.

Από τους δύο σεισμούς των 6,4 και 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκαν με απόσταση 3 λεπτών, σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και 294 τραυματίστηκαν. Κτήρια που δεν είχαν καταρρεύσει από

τους πρώτους σεισμούς, γκρεμίστηκαν και όσοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά από δύο εβδομάδες σχετικής σεισμικής ηρεμίας, τα εγκατέλειψαν άρον – άρον.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό νέων εγκλωβισμένων ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ, καθώς σύμφωνα με τη sabah, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας δέχτηκαν 42 κλήσεις σε 3 κτήρια.

Το γεγονός πως οι νέοι σεισμοί δεν προέρχονται από το ρήγμα που προκάλεσε τον καταστροφικό σεισμό του Καχραμαμαράς, προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο στους επιστήμονες όσο και στους κατοίκους, καθώς ενδέχεται η ενέργεια που προκλήθηκε να πυροδοτήσει και άλλα ρήγματα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος σεισμολόγος Οκάν Τουϊσούζ έγραψε στο Twitter ότι ο χθεσινός σεισμός στο Χατάι είναι ανεξάρτητος: «Πρόκειται για νέο σεισμό, όχι για μετασεισμό. Διότι το ρήγμα που ξεκινά από το Καχραμανμαράς Τούρκογλου, το οποίο ονομάζουμε ρήγμα Άμανος, είχε σπάσει μέχρι να φτάσει στην Αντιόχεια. Τώρα υπάρχει μια σεισμική προσδοκία από την Αντιόχεια μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα».

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο σεισμολόγο, χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή ακόμα και στην Κύπρο. «Αυτή η γραμμή ρήγματος συνεχίζει προς τη Μεσόγειο, προς την Κύπρο. Μετά από αυτόν τον σεισμό, πρέπει να δοθεί προσοχή στη γραμμή Χατάι, Σαμαντάγκ και Κύπρου.

Δεν βλέπω μεγάλο κίνδυνο για τα Άδανα. Ωστόσο, υπάρχει το ρήγμα Savrun, το οποίο ξεκινά από το Göksun και προχωρά στην Κοζάν. Υπάρχει ένταση. Υπάρχει το ρήγμα Malatya Ovacık. Αυτές οι δύο γραμμές είναι μεταξύ των ρηγμάτων στα οποία πρέπει να εστιάσουμε», πρόσθεσε.

pic.twitter.com/PidBrOWkIJ

— Okan Tüysüz (@okangeo) February 20, 2023

Τέλος, δήλωσε στο Haber Turk ότι θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί.

Τα βίντεο του τρόμου από τους νέους σεισμούς

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:04 (τοπική ώρα, 19:04 ώρα Ελλάδος), συγκλόνισε την περιοχή και έγινε αισθητή σε γειτονικές χώρες.

Ακολούθησε λίγο αργότερα σεισμός 5,8 βαθμών, ενώ η μετασεισμική ακολουθία παραμένει έντονη.

Τα θύματα των σημερινών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 46.000 θάνατοι σε Τουρκία και Συρία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

A 6.4 magnitude earthquake hit the Turkish city of Hatay once again No major damage has been reported yet
Very disturbing news may Allah protect our brothers & sisters in Turkey

#Turkey #earthquake #Hatay #Syria pic.twitter.com/3zEhkkw541

— Ahsan Khan (@AhsanKh15041654) February 20, 2023

Footage from the airport in Hatay #Turkey during the new #earthquake that just happened TODAY pic.twitter.com/Qk29rLu6Lb

— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) February 20, 2023

#URGENTE | NUEVO #SISMO TURQUÍA – SIRIA

Momento del movimiento telúrico en la provincia turca de Hatay. #RochexRB27

Temblor #Terremoto #earthquake #Turkey #Syria pic.twitter.com/yCuY4fQaHG

— Rochex Rababel Robinson Bonilla (@RochexRB27) February 20, 2023

BREAKING: Footage show buildings collapsing after new earthquake hits Hatay, Turkeypic.twitter.com/XJdDChbsF1

Insider Paper (@TheInsiderPaper) February 20, 2023

#Hatay‘da 6.4 büyüklüğündeki depremin şiddeti böyle görüntülendi. pic.twitter.com/1pNtgUoPzx

— EHA MEDYA (@eha_medya) February 20, 2023

ieidiseis.gr

The post Τα τρία λεπτά του τρόμου: Έξι νεκροί από τους νέους σεισμούς στην Τουρκία – Προειδοποίηση για την Κύπρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έξι, Τουρκία – Προειδοποίηση, Κύπρο,exi, tourkia – proeidopoiisi, kypro