Εκλογές, δημοσκοπήσεις και Παύλος Πολάκης: Τι απάντησε ο Τσίπρας

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών»

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως πρέπει να ανακοινώσει ημερομηνίες εκλογών.

«Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός οφείλει να μας πει ποια Κυριακή μέσα στον Μάιο θα έχουμε εκλογές και οφείλει να πει, διότι αυτό το παιχνίδι με την πιο σημαντική διαδικασία της Δημοκρατίας πρέπει

να σταματήσει».

«Η οποία συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας. Εδώ η Τουρκία ξέρει εδώ και μήνες ότι θα γίνουν εκλογές στις 14 Μαΐου.

Πιστεύω ότι και ο Μητσοτάκης έχει αυτή την ευθύνη για να πάμε σε πολιτισμένο κι όχι τοξικό διάλογο και να πάει ο ελληνικός λαός και οι πολίτες να κάνουν απερίσπαστοι το δημοκρατικό τους καθήκον», δήλωσε.

Για τις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε: «Μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση ότι τις ημέρες που ακόμη θάβαμε τους ανθρώπους μας κάποιοι έκαναν μετρήσεις.

Συνολικότερα αυτό που βλέπω και πρέπει να μελετήσουμε είναι ένα νέο φαινόμενο, έχουμε έναν ξεσηκωμό της νέας γενιάς, των ανθρώπων που είναι 17-30 ετών που δεν έχει τα χαρακτηριστικά της περιόδου των μνημονίων. Είναι απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα. Εμείς θα το δούμε στην εξέλιξή του.

Το κρίσιμο είναι ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει πτώση της κυβερνώσας παράταξης και η διαφορά πλέον είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι δύσκολη και ο στόχος που έχουμε θέσει είναι απολύτως εφικτός για νίκη και κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Για το θέμα του Παύλου Πολάκη, «συλλογικά θα το λύσουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως τα «σοβαρά δημοκρατικά κόμματα έχουν διαδικασίες», ενώ πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να εκδικηθεί».« Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, αποφασίζουν τα όργανα. Ως αρχηγός είχα ευθύνη μετά τις δηλώσεις του και γι’ αυτό τον παρέπεμψα στα όργανα, όταν περάσουν οι στιγμές που ζούμε θα το λύσουμε συλλογικά», είπε.

The post Εκλογές, δημοσκοπήσεις και Παύλος Πολάκης: Τι απάντησε ο Τσίπρας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, Παύλος Πολάκης, Τσίπρας,ekloges, pavlos polakis, tsipras