Συνάντηση αξιωματούχων Ισραήλ με Παλαιστινιακή Αρχή αναμένεται στην Αίγυπτο

Σε μία προσπάθεια μείωσης της έντασης πριν την έναρξη του Ιερού Μήνα του Ραμαζανίου, που αρχίζει στις 23 Μαρτίου, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ανώτατοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στο αιγυπτιακό θέρετρο Σιαρμ-Αλ-Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά.

Όπως μεταδίδει απόψε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, από ισραηλινής πλευράς στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τσάχι Χανέγκμπι, ο διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας («Σιαμπάκ»), Ρονέν Μπαρ, ο συντονιστής

στρατιωτικών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχης Γασάν Αλιάν, και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρονέν Λέβι.

Η συνάντηση που προγραμματίζεται στο αιγυπτιακό θέρετρο, αποτελεί πρωτοβουλία της αμερικανικής διπλωματίας και η πραγματοποίησή της είχε αναφερθεί πριν από τρεις εβδομάδες, στην κοινή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί με το πέρας της διάσκεψης της Άκαμπα. Στην διάσκεψη εκείνη συμμετείχαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, με σκοπό να υιοθετηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου. Έκτοτε, σημειώθηκαν εξαιρετικά βίαια επεισόδια στην Δυτική Όχθη και η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποια ακριβώς ημέρα θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη στο Σιαρμ-Αλ-Σιεχ, ενώ καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από αραβικής πλευράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Ισραήλ, Παλαιστινιακή Αρχή, Αίγυπτο,synantisi, israil, palaistiniaki archi, aigypto