Εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια

Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο1 κ.γλ. σπόρους κύμινο2 κρεμμύδια σε φέτες1 σκ. σκόρδο2 πατάτες κομμένες σε μπουκιές1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια1 κ.σ. γεμάτι πάστα κάρυ κόκκινη1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες1 πράσινη πιπεριά σε φέτες2 φλ. βρασμένα ρεβύθια (ή άλλα ανάμεικτα βρασμένα όσπριαφακέςφασόλιαπου σας έχουν περισσέψει)λίγο φρέσκο τζίντζερ1 συσκευασία ολόκληρα ντοματάκιααλάτιπιπέριστραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμαλάιμ για το σερβίρισμαρύζι μπασμάτι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Εκτός

από ρεβύθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο όσπριο μας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι ή μίξη βρασμένων οσπρίων.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 6′-8′ να μισομαλακώσουν.Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους για να φτιάξουμε το εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια.Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά για 1′ να βγάλουν τα αρώματα τους.Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, κρατάμε λίγα σοταρισμένα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα για το ρύζι με κάρυ και ρεβύθια.Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, την γλυκοπατάτα και τις βρασμένες πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 4′-5′ ανακατεύοντας τακτικά.Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τις ντομάτες, τα όσπρια και το νερό που κρατήσαμε από τις πατάτες.Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.Ανακατεύουμε λίγη σάλτσα από το κάρυ λαχανικών με στραγγιστό γιαούρτι.Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι με κάρυ λαχανικών και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα γιαούρτι.Γαρνίρουμε με τα τηγανισμένα κρεμμύδια, με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τέταρτα λάιμ.

argiro.gr

The post Εύκολο ρύζι με κάρυ και ρεβύθια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολο,efkolo