«Εδώ μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε»: Το ρεπορτάζ της Bild στο Ενετικό Λιμάνι για να… ξεχειμωνιάσουν οι Γερμανοί στα Χανιά

Τηλεοπτικό γύρισμα στο παλιό Λιμάνι των Χανίων, από την τηλεόραση της Bild, με σκοπό την ανάδειξη της Χανιώτικης φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της καμπάνιας που οργανώνει η γερμανική εφημερίδα με φορείς των Χανίων και το Υπουργείο Τουρισμού, για την ανάδειξη του Χανιώτικου χειμώνα ως λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (Δείτε ΕΔΩ)

Το zarpanews.gr βρέθηκε στα γυρίσματα και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που

αναδεικνύουν την καμπάνια, τον Γερμανό δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ Peter Tiede και την ανταποκρίτρια της εφημερίδας σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία Λιάνα Σπυροπούλου.

Ο Peter Tiede, βρήκε εξαιρετική την πρόταση του Δημάρχου Χανίων «Στην Ελλάδα Γερμανός δε θα κρυώνει» και μάλιστα πρότεινε να τυπωθεί και σε μπλουζάκι που να απευθύνεται σε όλους, όχι μόνο στους Γερμανούς, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ δυνατό σλόγκαν.

Ακόμα, τόνισε τους λόγους που πρέπει οι Γερμανοί να έρθουν στα Χανιά: «Έχει Γερμανόφωνους γιατρούς, φαρμακεία και είναι κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ μπορούν να βρουν και γερμανικό εκπτωτικό σουπερμάρκετ. Η ενεργειακή κρίση που είναι προ των πυλών και υπό τον φόβο του να ξεμείνουν από φυσικό αέριο οι Γερμανοί ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις για το χειμώνα. Επιλέγουν την Ελλάδα γιατί είναι πιο φθηνά το χειμώνα. Η σύνταξη στη Γερμανία αγγίζει τα 1000-1500 ευρώ όμως για τη ζωή στη χώρα  δεν είναι αρκετά», τόνισε

Μάλιστα, πιστεύει ότι θα έχει ευρεία αποδοχή από τους Γερμανούς, καθώς παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δύο λαοί στο παρελθόν ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι Γερμανοί αγαπούν τους Έλληνες.

Από τη μεριά της η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας τόνισε γιατί επιλέχθηκαν τα Χανιά, ως προορισμός για τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα: “Πάντα υπήρχε αγάπη μεταξύ των Γερμανών και των Ελλήνων, οι πολιτικοί δεν τα έβρισκαν, οι πολίτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα”

Σχετικά με το πως μπορούμε οι Χανιώτες να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο είπε “Να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλύτερα. Να είστε φιλόξενοι, να μαγειρεύετε εξαιρετικά και να χαμογελάτε. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.”

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα άπειρα μηνύματα που δέχθηκαν από Γερμανούς πολίτες μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που ζητούσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. “Ήδη με το δημοσίευμα, είχαμε δεκάδες email που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορούν να νοικιάσουν σπίτι, αν όντως υπάρχουν αυτές οι τιμές και αν ισχύουν αυτά που γράφουμε. Τους είπαμε ότι ισχύουν και ζητούσαν τα mail των επιχειρηματιών για να κάνουν κράτηση για το χειμώνα. Η ίδια βλέπει ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι έχουν δει θερμά το να έρθουν για χειμώνα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, το συνεργείο της Bild βρέθηκε στη Γεωργιούπολη, για ένα νέο ρεπορτάζ που παρουσιάζει εμπειρίες Γερμανών συνταξιούχων που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Μάλιστα, το απόσπασμα περιλαμβάνει ένα βασικό Ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά και ένα ανέκδοτο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild για τα Χανιά.

zarpanews.gr

The post «Εδώ μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε»: Το ρεπορτάζ της Bild στο Ενετικό Λιμάνι για να… ξεχειμωνιάσουν οι Γερμανοί στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα