Δωρεάν μάσκες στους επιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες – Δεν αντέχεται άλλο κόστος!

Οι πλέον χαμηλόμισθοι, που εξ ανάγκης χρησιμοποιούν μπλε λεωφορεία, μετρό και ηλεκτρικό, δεν αντέχουν να πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση δώδεκα ευρώ επιπλέον την εβδομάδα για αγορά μάσκας.

Η απόφαση για ενισχυμένη μάσκα από σήμερα στις αστικές συγκοινωνίες

της πρωτεύουσας δημιουργεί ένα ακόμα δυσβάσταχτο κόστος στα χαμηλότερα στρώματα που ήδη πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και την καθήλωση των μισθών!

Όποιος εργαζόμενος -εξ ανάγκης , γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να μετακινηθεί- χρησιμοποιεί τα μπλε λεωφορεία, το μετρό και τον ηλεκτρικό, χρειάζεται είκοσι ενισχυμένες μάσκες την εβδομάδα ή πενήντα ευρώ τον μήνα!

Ένα ποσό, που για όποιον θελήσει να καταλάβει την πραγματικότητα αυτών των ανθρώπων, τους λείπει πολύ και ίσως να μην το έχουν.

Όποιος είναι σε θέση να κατανοήσει την κατάσταση και θέλει πραγματικά να αντιμετωπιστεί η πανδημία, θα πρέπει να καταλάβει πως ο κάθε ένας που οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, θα φορά την ίδια μάσκα και όταν πηγαίνει στη δουλειά του και όταν γυρίζει, ανεξαρτήτως πόσων μέσων μεταφοράς χρησιμοποιεί τόσο στο πήγαινε, όσο και στο έλα! Και ίσως την ίδια μάσκα και πάνω από μια ημέρα!

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να επιδοτήσει επιπλέον όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς! Να δώσει, για παράδειγμα, δωρεάν μάσκες ή να βρει άλλο τρόπο για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, τους νέους ή και τους συνταξιούχους και ανέργους που χρησιμοποιούν τα αστικά μέσα μεταφοράς. Τώρα, όμως! Αν υπάρχει η βούληση, ο τρόπος θα βρεθεί!

ΥΓ1: Πού είναι αλήθεια όλοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι στα μέσα μεταφοράς ο ιός δεν μεταδίδεται;

ΥΓ2: Ποιος άραγε θα κάνει τον έλεγχο για το τι είδους μάσκα φοράει ο επιβάτης; ΚΑΝΕΙΣ είναι η απάντηση!

ΥΓ3: Ορισμένα από τα λεωφορεία που έχουν νοικιαστεί από ιδιώτες αντί για παράθυρα έχουν …φινιστρίνι ή μια και μόνο πόρτα επιβίβασης- αποβίβασης. Νοιάζει κανένα υπεύθυνο;

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

The post Δωρεάν μάσκες στους επιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες – Δεν αντέχεται άλλο κόστος! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα