Δολιοφθορά σε μηχανήματα εργολάβου στα Σφακιά | Photos

Δεν πίστευαν στα μάτια τους νωρίς το πρωί, ο εργολάβος και οι εργαζόμενοι της Χανιώτικης εταιρίας ΑΡΧΩΝ ΕΠΕ όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά στο έργο διαπλάτυνσης του επαρχιακού δρόμου Βρύσες – Σφακιά, που είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση μήνα.

Άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μπαταρίες και από τα 10 μηχανήματα, ενώ έκοψαν και την καλωδίωση τους από το ύψος του σασί! Μάλιστα οι βάνδαλοι δεν σταμάτησαν εκεί καθώς αφαίρεσαν και μέρος των καυσίμων των μηχανημάτων. Τα μηχανήματα εκτελούσαν το τελευταίο μέρος των εργασιών, ανάμεσα στα

Χωρία Ασκύφου – Ίμπρος και μάλιστα σήμερα (13/07/2021) θα γινόταν η παράδοση του, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η διαπλάτυνση μήκους 800 μέτρων στη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό της αντιπεριφέρειας Χανίων, Μιχάλης Λυτινάκης «Τα τελευταία 12-13 χρόνια που η εταιρία δραστηριοποιείται στα Σφακιά | Photosδεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους εδώ. Τώρα έχουμε 10 μηχανήματα ακινητοποιημένα και 15 εργαζόμενους να έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ δεν μπορώ να παραδώσω το έργο. Αυτοί που το έκαναν είναι άνανδροι και ανήθικοι.»

Για το συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί η ασφάλεια Χανίων, ενώ ο εργολάβος Μιχάλης Λυτινάκης θα καταθέσει μηνύσεις. Επίσης μέχρι το απόγευμα θα συγκροτηθεί ένα συνεργείο με ηλεκτρολόγους, οι οποίοι θέλουν τουλάχιστον τρεις μέρες να φτιάξουν τις καλωδιώσεις στα ακινητοποιημένα μηχανήματα. Η ζημιά υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ. «Θεωρώ τέτοιες ενέργειες εξευτελιστικές και προσβλητικές για τους Κρητικούς, σε μηχανήματα ανθρώπων που πληρώνονται ουσιαστικά με χρήματα του Ελληνικού λαού για να φτιάξουν τις υποδομές στις οποίες εμείς κινούμαστε» είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

The post Δολιοφθορά σε μηχανήματα εργολάβου στα Σφακιά | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα