Αρκουμανέας: Κοντά στις 3.000 τα σημερινά κρούσματα

Το εφιαλτικό νούμερο των 3.000 νέων κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Νέα ψυχρολουσία αναμένεται σήμερα, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα θα είναι κοντά στις 3.000, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα και οι ειδικοί προειδοποιούν για «έκρηξη» κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας

μάλιστα και εφιαλτικές προβλέψεις ακόμη και για 18.000 νέες μολύνσεις ημερησίως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ρωτήθηκε για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000 και επισήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.

Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, αλλά και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα. Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27». Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.065 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 36.790 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει το 5,6%. Οι διασωληνωμένοι χθες ανέρχονταν σε 139, ενώ καταγράφηκαν ακόμα δέκα θάνατοι. Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε αύξηση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που ανήλθαν σς 85. Από τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα 892 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 126 στη Θεσσαλονίκη, ενώ διψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων έδωσαν 26 περιφερειακές ενότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, η λύση είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να πειστούν και οι δύσπιστοι. «Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στους ανεμβολίαστους, προειδοποιώντας τους πως κινδυνεύουν από τον ιό και ειδικά τη μετάλλαξη Δέλτα και καλώντας τους να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο. «Πρέπει μέσα στο καλοκαίρι να εμβολιαστούμε όλοι» είπε, αναφέροντας πως είναι «στο χέρι μας να σταματήσουμε αυτή την αύξηση κρουσμάτων και στη συνέχεια την πίεση στο σύστημα Υγείας».

The post Αρκουμανέας: Κοντά στις 3.000 τα σημερινά κρούσματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα