Δίπλα στις γυναίκες οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων – Ποιες δωρεάν υπηρεσίες προσφέρουν

«Το πολυτιμότερο “δώρο” για κάθε μοναδική γυναίκα!!!»

«Με αφορμή την 8η Μαρτίου, που από το 1977 θεσμοθετήθηκε ως παγκόσμια ημέρα εορτασμού για τα δικαιώματα των γυναικών, τόσο ως γυναίκες, όσο και πολύ περισσότερο ως μαίες του Κ.Υ. Χανίων, νιώθουμε την ανάγκη να θαυμάσουμε και να επαινέσουμε ακόμη μια φορά το “φύλο μας” για τους τόσους ρόλους και τις τόσες κατακτήσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ιδιότυπη γιορτή προς τιμή των πολύχρονων αγώνων των γυναικών να κατακτήσουν τα αυτονόητα δικαιώματα στην

ισότητα, στην αξιοπρέπεια, στο σεβασμό, στην επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση .

Η “ημέρα της γυναίκας” δεν είναι όμως μόνο ημέρα γιορτής.

Είναι ημέρα δύναμης, είναι ημέρα ευαισθησίας, είναι μέρα σεβασμού, είναι ημέρα ιστορίας, είναι ημέρα ελπίδας και τελικά είναι ημέρα ζωής. Δυστυχώς ακόμα εν έτη 2022 είναι και ημέρα υπενθύμισης γιατί ακόμα ο αγώνας των γυναικών συνεχίζεται αδιάκοπα σε όλη την υφήλιο, απαιτώντας το προφανές.

Γι’ αυτήν, λοιπόν, την επέτειο-σύμβολο δεν αρκούν τα αφιερώματα, αντίθετα πρέπει να είναι εφαλτήριο μια τέτοια ημέρα, κινητοποίησης και εγρήγορσής της κάθε μιας από εμάς από το δικό της “μετερίζι”.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η συνεχής προσπάθεια, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, για την οριστική εξάλειψη των λόγων που επέβαλλαν την ανάγκη καθιέρωσης του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.

Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να γιορτάζουμε κάθε μέρα, διεκδικώντας μια καλύτερη ποιότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας

Από το δικό μας, λοιπόν, “μετερίζι” αυτό που μπορούμε να σας προτείνουμε είναι πως μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας “δώρο” στον εαυτό σας, με αφορμή τη σημερινή γιορτή, το πολυτιμότερο όλων, την πρόληψη, συμμετέχοντας συνειδητά στην φροντίδα της υγεία σας.

Αν μη τι άλλο, τα τελευταία δυο χρόνια, αντιληφθήκαμε την πραγματική αξία της υγείας ως το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί πια κοινή παραδοχή και όχι μόνο όταν αυτή απειλείται ή πλήττεται.

Μια γυναίκα για να εργάζεται, για να προσφέρει, για να ερωτεύεται, για να μεγαλώνει τα παιδιά της, για να είναι παραγωγική, για να αγωνίζεται, για να διεκδικεί, για να έχει ποιότητα ζωής, πρέπει να είναι υγιής.

Ας γίνει λοιπόν, η πρόληψη στάση ζωής για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Εμείς οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων σας περιμένουμε για δωρεάν τεστ Παπανικολάου, για έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν γυναίκες κάθε ηλικίας, για μαθήματα γονεϊκότητας και μαθήματα θηλασμού.

Μην ξεχνάτε πως η μαία είναι εκείνη η γυναίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα σας…..

Κ.Υ. Χανίων Οι Μαίες, Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 99 Κοτσιφάκη Ευφροσύνη
Τηλ. : 28210-24630 Δουμένη Ευαγγελία, Ξοκώνη Αικατερίνη

zarpanews.gr

The post Δίπλα στις γυναίκες οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων – Ποιες δωρεάν υπηρεσίες προσφέρουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίπλα, Κέντρου Υγείας Χανίων –,dipla, kentrou ygeias chanion –