«Δήμος Κισάμου και υπηρεσίες αρνούνται να κάνουν την δουλειά τους» – Σε απόγνωση κάτοικοι, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Στην δικαιοσύνη για τις αγροζημιές προσφεύγει ομάδα κατοίκων – αγροτών από την περιοχή της Κισσάμου και ειδικά από Μουρί, Σφακοπηγάδι, Ρόκα, Μαλάθυρο και πέριξ ζητώντας να μπει μια τάξη στα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα που προκαλούν συστηματικά καταστροφές στις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε συλληφθεί πρόσφατα αντιδήμαρχος της Κισσάμου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος (ΕΔΩ)

Μιλώντας στο zarpanews.gr, κάτοικοι οι οποίοι πέρασαν το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελέως, προχώρησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες για τις αρμόδιες Αρχές:
«Έχουμε πάρα πολύ σοβαρό

πρόβλημα. Εγώ από το 2014 έχω δικαιωθεί σε όλα τα Δικαστήρια, έχω ενοχλήσει όλες τις υπηρεσίες και δεν έχω βρει ανταπόκριση. Δεν έρχονται καν να ελέγξουν.» σημείωσε η κα Μαρία, αγρότισσα – ελαιοκαλλιεργήτρια της περιοχής. Η περιουσία της έχει υποστεί τεράστιες ζημίες από ανεπιτήρητα αμνοερίφια.

Τεράστιες ζημιές στον ελαιώνα της κα ΜαρίαςΥπολείμματα της κουράς κάτω από ελαιόδενδρα

«Ζητάμε να ελέγξουν οι υπηρεσίες την κατάσταση. Δήμος, Δασαρχείο, Αστυνομία» τόνισε κρατώντας υπό μάλης έναν ογκώδη φάκελο με έγγραφα που την δικαιώνουν.

O δικηγόρος Φώτης Πανταζής, τόνισε πως ο νόμος έχει αναθέσει στους Δήμους τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Όταν ο Δήμος δεν εφαρμόζει την αρμοδιότητα ξεκινούν τα προβλήματα.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο πρ. Δήμαρχος Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης, ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα με την αδεσποτεία και της αγροζημιές είναι διαχρονικό: Η Πολιτεία πρέπει να αλλάξει τους νόμους, ώστε οι νόμοι να είναι προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και όχι της διαιώνισής τους» σημείωσε.
Πρέπει να γίνει σαφές στην ομάδα των κτηνοτρόφων ότι πρέπει να σέβονται τους άλλους κατοίκους.

The post «Δήμος Κισάμου και υπηρεσίες αρνούνται να κάνουν την δουλειά τους» – Σε απόγνωση κάτοικοι, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα