Δημιουργία δικτύου μονοπατιών μήκους 58 χλμ. από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος

Τη δημιουργία ενός δικτύου 15 μονοπατιών συνολικού μήκους 58 χλμ., το οποίο θα διασχίζει τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος, θα υλοποιήσει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς η «αναγέννηση» των Λευκών Ορέων ήταν η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου πρώην Πρωθυπουργού.

Η μελέτη που εκπόνησε η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», προβλέπει ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες σήμανσης, συντήρησης και αποκατάστασης μονοπατιών,

με στόχο αφενός την ασφάλεια των επισκεπτών και αφετέρου την ανάδειξη της Δυτικής Κρήτης σε διεθνές κέντρο περιπατητικού τουρισμού.

Το έργο αυτό έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής, τη φύση και την ιστορία του τόπου. Η δράση με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» γίνεται σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» και «WWF Ελλάς».

Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 215.000 ευρώ από δωρεές που έγιναν στις τρεις οικολογικές οργανώσεις μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον περασμένο Μάιο.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο με επιπλέον 215.000 ευρώ.

Πηγές: tovima.gr, tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα