Δικαστική “βόμβα” στον ΝΟΧ: Απόφαση μπορεί να ρίξει τη διοίκηση | Video

| Video

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε το απόγευμα της Τρίτης η είδηση ότι δικαστική απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αναδρομικά από το 2018.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή το μέλος του ΝΟΧ και υποψήφιος στις περασμένες εκλογές του ομίλου, Αλέξανδρος

Δεληογλάνης, σε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Ο κ. Δεληογλάνης εξήγησε ότι ένα συγκεκριμένο μέλος ΔΣ του ΝΟΧ, από το 2014 ακόμα είχε απόλυτο νομικό κώλυμα συμμετοχής στο συμβούλιο, αλλά ακόμα και να είναι απλό μέλος αθλητικού σωματείου, παρόλα αυτά συμμετείχε κανονικά σε αυτό. 

“Μετά την από την αναφορά μου προς τον Όμιλο για το συγκεκριμένο ζήτημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου παρανόμως δεν εξέδωσε εντός δεκαπέντε ημερών διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης του συγκεκριμένου προσώπου από την ιδιότητα του μέλους και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου αναδρομικά από τον χρόνο που απέκτησε κώλυμα, το 2014”, είπε ο κ. Δεληογλάνης.

Η προσφυγή του ιδίου δεν ήταν εναντίον του ΝΟΧ, αλλά εναντίον της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία αρχικά επίσης είχε αρνηθεί να εκδώσει τέτοια πράξη, αλλά τώρα την υποχρεώνει να το κάνει η απόφαση του δικαστηρίου.

Πρακτικά, όπως είπε ο κ. Δεληογλάνης, αυτό σημαίνει ότι με την απόφαση αυτή, ναι μεν η ΓΓΑ θα εκδώσει την απόφαση, αλλά έπρεπε να το είχε κάνει το ΔΣ του ΝΟΧ. Και καθώς δεν το έκανε, τα μέλη του πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτα και μάλιστα αναδρομικά από το 2018.  Οι εκλογές από τότε ακόμα, αλλά και οι υπόλοιπες αποφάσεις, όπως υπογράμμισε, δεν έγιναν με νόμιμη σύνθεση ΔΣ, καθώς όλοι έπρεπε να είναι έκπτωτοι.

Τόνισε ακόμα ότι το ΔΣ ήξερε για το κώλυμα από το 2019 τουλάχιστον, διότι μέλος του ΔΣ ήταν μάρτυρας σε δίκη για την υπόθεση που προκάλεσε το κώλυμα. Επισήμανε ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη και πως ο ίδιος για όλα τα βήματα, τις προσφυγές και τις κινήσεις του ενημέρωνε το συμβούλιο εκ των προτέρων.

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος έχει αποστείλει εξώδικο στη διοίκηση του ΝΟΧ όπου ζητάει να απόσχουν από κάθε διοικητική πράξη. Και ο ΝΟΧ όμως απέστειλε εξώδικο στον κ. Δεληογλάνη, όπου χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις αιτιάσεις του. Ταυτόχρονα έχει αποσταλεί και δικαστικό έγγραφο προς τη ΓΓΑ, ώστε να υλοποιήσει σύντομα την απόφαση του δικαστηρίου.

“Ο ΝΟΧ δεν είναι μόνο η διοίκηση. Είναι οι αθλητές, οι γονείς, τα παιδιά, οι προπονητές μαζί με μια διοίκηση. Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι θα κλείσει ο ΝΟΧ”, είπε ο κ. Δεληογλάνης. “Χρειάζεται νέα διοίκηση που θα αναλάβει να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή, με ικανούς ανθρώπους. Και αν το καταλάβει η νυν διοίκηση, ομαλά να πάμε σε μια μεταβατική περίοδο”.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

The post Δικαστική “βόμβα” στον ΝΟΧ: Απόφαση μπορεί να ρίξει τη διοίκηση | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα