Δεν θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη στα Χανιά – Έρχεται νέα άνοδος των τιμών

Με τις τιμές του πετρελαίου να τραβούν την ανηφόρα ξανά, ανοδική πορεία θα αρχίσουν να καταγράφουν και οι τιμές των καυσίμων στην αντλία των πρατηρίων, με τις ελπίδες που εκφράζονταν για αποκλιμάκωση να εξανεμίζονται.

Στα Χανιά την Τετάρτη, οι μέσες τιμές στα πρατήρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών, Γιάννη Δρακακάκη, ήταν στα 2.07 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη και στο 1.94 ευρώ το λίτρο για το ντίζελ. 

“Δεν πέφτουμε κάτω από

τα 2 ευρώ και όχι μόνο αυτό, αλλά έρχεται ξανά αύξηση τιμών”, δήλωσε ο κ. Δρακακάκης στο zarpanews.gr. “Το βαρέλι που κυμαινόταν κάτω από 95 δολλάρια το προηγούμενο διάστημα, σήμερα έφτασε πάλι τα 100”.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών επισήμανε ότι την εβδομάδα που διανύουμε οι τιμές στα βενζινάδικα θα έχουν ανοδική τάση. Είπε ακόμα το τελευταίο  διάστημα παρατηρείται αύξηση τιμών συγκεκριμένα στο πετρέλαιο κίνησης, καθώς τα διυλιστήρια ανεβάζουν περισσότερο την τιμή, εκμεταλλευόμενα μια αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως. Έτσι, αν και στα Χανιά δεν παρατηρείται τέτοια αύξηση ζήτησης, οι καταναλωτές υπόκεινται στη αύξηση της τιμής.

Ο κ. Δρακακάκης δήλωσε ακόμα πως, αν στις αρχές Οκτωβρίου οι τιμές του πετρελαίου βρεθούν στα σημερινά επίπεδα, θα υπάρξει σοβαρό θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης:

“Θα ξεκινήσει από 1.60 το λίτρο αν έχουμε τις σημερινές τιμές. Εμείς σαν ομοσπονδία και σαν ενώσεις Κρήτης θα ζητήσουμε να δοθεί επίδομα στο θέρμανσης αντίστοιχο του Fuel Pass”.

zarpanews.gr

The post Δεν θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη στα Χανιά – Έρχεται νέα άνοδος των τιμών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα