Δείτε ποιοι δήμοι στα Χανιά δεν έδωσαν στοιχεία στο Υπουργείο για τα αδέσποτα

Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης.

Ειδικότερα, απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές“ να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”.

Μεταξύ των δήμων που δεν ανταποκρίθηκαν, βρίσκονται δήμοι της Κρήτης

και συγκεκριμένα και των Χανίων.

Οι περισσότεροι δήμοι των Χανίων δεν ανταποκρίθηκαν και αυτοί είναι: Αποκορώνου, Κισάμου, Γαύδου, Καντάνου Σελίνου και Σφακίων.

Συνεπώς, μόνο ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά έχει ανταποκριθεί.

Οι Δήμοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην υπόλοιπη Κρήτη είναι: Ανωγείων, Βιάννου Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδας, Μυλοποτάμου, Οροπεδίου Λασιθίου, Ρεθύμνης, Φαιστού και Χερσονήσου.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018.

Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.

Για όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε εδώ https://www.kedke.gr/el/images/4047-2017.pdf την 1η επιστολή του Αναπλ.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα αιτηθέντα στοιχεία, ενώ εδώ https://www.kedke.gr/el/images/885-2018.pdf την 2ηειδικά προς τους 169.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα