Σειρά πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας από το Σύλλογο Γυναικών Χανίων

Σημαντική δράση ανέπτυξε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της 8η Μάρτη, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, θέλοντας όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση «να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων οι οποίες πλήττονται άμεσα από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της.»

Η Δραστηριότητα του Συλλόγου κατά την εβδομάδα της 8ης Μάρτη:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων όλη την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της 8η Μάρτη ανέπτυξε πολύμορφη δραστηριότητα και παρεμβάσεις σε χώρους

δουλειάς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βρεθεί στο πλευρό της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων οι οποίες πλήττονται άμεσα από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της.

Ξεκινώντας τη Δευτέρα 5/03 ο Σύλλογος βρέθηκε σε χώρους δουλειάς και συζήτησε με εργαζόμενες με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι εργαζόμενες σήμερα αλλά και φυσικά να αναδειχθεί η βαθύτερη ρίζα των προβλημάτων της γυναικείας ανισοτιμίας που δεν είναι άλλη από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε και το οποίο θέτει ως πρώτιστο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Την Τρίτη 6/03 μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης όπου και εκεί οι εργαζόμενοι/ες έδειξαν ενδιαφέρον για τη δράση και το ρόλο του Συλλόγου.

Την Τετάρτη 6/03 στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ε.ΣΥ.Ν. στο Ε.Β.Ε. Χανίων μέλη του Συλλόγου, αφού εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους ως προς τη λογική της πλήρης απελευθέρωσης της κάνναβης η οποία προωθείται εντέχνως από την κυβέρνηση, απηύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης. Κάλεσαν τις μισθωτές και αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριας και πρόσφυγες, να ενώσουν τις φωνές τους στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Ιδιαίτερα απευθύνθηκε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες-σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουν μαζί με τους συλλόγους, τις ομάδες της ΟΓΕ, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή. Η δράση του Συλλόγου κορυφώθηκε την Πέμπτη 8/03 όπου και πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σχεδόν σε όλα τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης και περιοδεία στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων.Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών καθώς πιστεύουμε ότι η δράση μας δεν πρέπει να εξαντλείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ & της ΕΕ.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα