Δεδουλευμένες υπερωρίες ζητούν οι υπάλληλοι Πληροφορικής στο Νοσοκομείο Χανίων

Να πληρωθούν τις υπερωρίες που εργάστηκαν το τελευταίο επτάμηνο ζητούν οι υπάλληλοι της υποδιεύθυνσης Πληροφορικής του Νοσοκομείου Χανίων, όπως κάνουν γνωστό με κοινό δελτίο τύπου τους ο Σύλλογος Εργαζομένων του ιδρύματος και η ΕΓΕΣΥΧ.

Αναφέρουν:

“H Υποδιεύθυνση Πληροφορικής του Νοσοκομείου Χανίων βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους συναδέλφους αλλά και την Χανιώτικη κοινωνία ότι εδώ και 7μήνες δεν πληρωνόμαστε τις εφημερίες – υπερωρίες.

Επειδή δεν έχουν θεσμοθετηθεί εφημερίες για τους πληροφορικούς ?? από το Υπουργείο Υγείας,

σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης και όλης της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια δίνονται συγκεκριμένες υπερωρίες στους πληροφορικούς των Νοσοκομείων για να στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους τα απογεύματα και αργίες, γιατί σε τυχόν βλάβη π.χ. στο δίκτυο δεν μπορούν να γίνουν πλέον ούτε αιματολογικές εξετάσεις.

Εμείς το διάστημα αυτό (των 7μηνών) αν και απλήρωτοι στηρίζαμε το Νοσοκομείο την στιγμή που ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ αλλά και του Νοσοκομείου μας έλεγαν ότι θα βρεθεί λύση κάτι που τελικά δεν έγινε διότι ο αναπληρωτής διοικητής (που υπογράφει τις υπερωρίες) με υπεκφυγές αρχικά και στη συνέχεια με πεισματική άρνηση δεν υπογράφει τις καταστάσεις των υπερωριών .

Επίσης απειλούμαστε ότι σε περίπτωση που δεν τηρήσουμε τις εργασιακές υποχρεώσεις μας να εργαζόμαστε υπερωριακά , λόγω της μη καταβολής επιπλέον αμοιβής για την εργασία μας, θα διωχθούμε πειθαρχικά.

Ως έσχατο μέτρο πίεσης στις 28 Νοεμβρίου στείλαμε εξώδικο στο αναπληρωτή διοικητή ζητώντας να υπογράψει τους 7 απλήρωτους μήνες, και όταν το έλαβε, μόνος του και χωρίς συνεννόηση, έφτιαξε έγγραφο όπου υπέγραψε για πληρωμή 2 μηνών μειωμένες όμως κατά 30% και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία ανάγκη οριζόντιας μείωση ή έλλειψη χρηματοδότησης των υπερωριών .

Μιλώντας με αριθμούς, την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας την στηρίζουν 4 πληροφορικοί που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 5-6 καθημερινές και ένα σαββατοκύριακο εφημερία τον μήνα για τον καθένα, με τη συνολική αποζημίωση και για τους τέσσερις (4) συναδέλφους είναι 688 € μηνιαίως.

Παρακαλούμε λοιπόν την διοίκηση (δεδομένο την αδυναμία αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας) για εύρεση εναλλακτικής λύσης για την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων για την απρόσκοπτη ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.”

zarpanews.gr

The post Δεδουλευμένες υπερωρίες ζητούν οι υπάλληλοι Πληροφορικής στο Νοσοκομείο Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα