Χριστούγεννα διαφορετικά… Το συσσίτιο της Σπλάντζιας μοίρασε 200 γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη | Video + Photos

| Video + Photos

Χριστούγεννα. Οικογένεια. Αγάπη. Φαγητό. Για κάποιους, αυτές οι «αρετές» δεν είναι δεδομένες και κάπου εκεί έρχεται για να βάλει το λιθαράκι του το συσσίτιο της Σπλάντζιας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διανεμήθηκαν περίπου 200 ολοκληρωμένα γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή, αλλά κι η χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων, που για ακόμα ένα χρόνο, είχαν μια μερίδα από σπιτικό και ποιοτικό φαγητό. Παρόντες στη σημερινή ημέρα, αυτή των Χριστουγέννων, δε

θα μπορούσαν να μην είναι ο δήμαρχος Χανίων κι η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας.

«Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, στους Χανιώτες, που αποδεικνύουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα συσσίτια της Σπλάντζιας, μιλώντας για τον αγώνα τους και το πόσο εκείνα προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν αυτή τη βασική ανάγκη. «Βρισκόμαστε εδώ, για να τονίσουμε την αξία της προσφοράς και να δώσουμε το παρόν, όπου αυτό απαιτείται» είπε ο ίδιος.



Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και φέτος, όπως και πέρυσι, δόθηκαν 200 μερίδες κανονικού γεύματος, σαλάτας και γλυκού. Η κ. Ζερβουδάκη δεν έμεινε μόνο στην σημερινή ημέρα, αλλά αναφέρθηκε στο καθημερινό έργο του συσσιτίου της Σπλάντζιας, λέγοντας πόσο σημαντικό είναι για 200 ανθρώπους, να λαμβάνουν φαγητό, ζεστό και αξιοπρεπές. «Είναι κάτι που για εμάς, όχι απλά είναι δεδομένο, αλλά το έχουμε σε πολύ μεγάλη ποσότητα και το σκορπάμε» είπε η ίδια. Τέλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συσσιτίου, αλλά και τους εθελοντές για την καθημερινή και συστηματική βοήθειά τους.



«Το νέο έτος να βρει καλύτερο τον κόσμο από τον προηγούμενο χρόνο. Μια έκκληση προς τους Χανιώτες: να συνεχίσουν να έχουν την ανθρωπιά και το φιλότιμο που έχουν σήμερα» δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος των συσσιτίων της Σπλάντζιας, Γιώργος Τραχαλάκης. Χαρακτήρισε δε, τον δήμο Χανίων «αρωγό» στην προσπάθεια αυτή των γευμάτων και σημείωσε πόσο καλά έχει φερθεί στο συσσίτιο.



Δείτε φωτογραφίες από το συσσίτιο της Σπλάντζιας ανήμερα των Χριστουγέννων:

zarpanews.gr

The post Χριστούγεννα διαφορετικά… Το συσσίτιο της Σπλάντζιας μοίρασε 200 γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα