Χανιά | Ζητούν συνάντηση με Μυλωνάκη και Καλογερή για την έλλειψη εργατών γης στον Δήμο Κισσάμου

To μείζον θέμα της έλλειψης εργατών γης ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κισσάμου, ενώ η ελαιοσυγκομιδή είναι σε εξέλιξη.

Οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί της περιοχής ζήτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Κισσάμου και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, απέστειλε αίτημα προς τον Αντιπεριφεριάρχη Χανίωων, να παρευρεθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου προς τον Νίκο Καλογερή

αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών με ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών.

Οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση.

Ιδιαίτερα δε, τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω της ελαιοκομικής περιόδου, ο προβληματισμός είναι ακόμη πιο έντονος δεδομένου ότι οι ανάγκες για εργάτες γης για τη συγκομιδή της ελιάς είναι πολύ μεγάλες, ιδίως σε αγροτικές περιοχές όπως η δική μας.

Είναι πλέον ορατός ο επικείμενος κίνδυνος μη έγκαιρης ή ακόμα και παντελούς αδυναμίας συλλογής της συγκομιδής, μια έκβαση που θα είναι καταστροφική για τους παραγωγούς.

Ως Δήμος, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες της περιοχής, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις τοπικές ομάδες παραγωγών. Σας μεταφέρουμε την αγωνία και τις ανησυχίες των αγροτών και ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους για εξεύρεση ουσιαστικής και ρεαλιστικής  λύσης στο θέμα της έλλειψης εργατών γης.

Συνυπογράφοντας το αίτημα των τοπικών ομάδων παραγωγών, σας καλούμε αυτό το Σάββατο, 26/11/2022 και ώρα 19.00μμ, , στο Δημαρχείο Κισσάμου σε συνάντηση, ώστε να βρεθεί η απαραίτητη λύση στο επείγον αυτό θέμα.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ζητούν| Ζητούν συνάντηση με Μυλωνάκη και Καλογερή για την έλλειψη εργατών γης στον Δήμο Κισσάμου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα