Χανιά | Υδροφόρος ορίζοντας και καλώδια καθυστερούν τον νέο κόμβο Μουρνιών – Έρχεται μονοδρόμηση | Video+Photos

| Video+Photos

Επιθεώρηση στο υπό υλοποίηση έργο κατασκευής της σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων πραγματοποίησε το πρωί της Μ. Τετάρτης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης. Το έργο παρουσιάζει καθυστερήσεις, δήλωσε ο κ. Παπαδογιάννης, ανέφερε όμως ταυτόχρονα ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε να μην ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης:

“Υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο. Υπήρξαν καιρικά φαινόμενα που εμπόδισαν το εργοτάξιο να λειτουργήσει σωστά την άνοιξη, αλλά το βασικό ζήτημα

είναι πως εντοπίστηκε υδροφορία σε μήκος 200 μέτρων που δημιουργεί προβλήματα στην εγκατάσταση και τοποθέτηση των αγωγών ομβρίων. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα χρειαστούν αποστραγγιστικά μέτρα για να απομακρυνθούν τα νερά. Το 80% του έργου που έχει να κάνει με τα υδραυλικά έχει ήδη εκτελεστεί”, είπε ο κ. Παπαδογιάννης, τονίζοντας πάντως ότι δεν θα απαιτηθεί άλλη μελέτη για να γίνει αυτό.

Ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, Γιώργος Αγαπάκης, έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη του έργου:

“Υπήρξαν δυσκολίες με τις καλωδιώσεις του ΟΤΕ που υπάρχουν εδώ, αλλά και με τον υδροφόρο ορίζοντα. Για το τελευταίο θα γίνει άντληση υδάτων και θα δημιουργηθούν τα αντίστοιχα στραγγιστήρια. Θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα ο ανάδοχος με τον ΟΤΕ για να συγκεντρωθούν τα καλώδια, τα οποία θα τοποθετηθούν κάτω από τα πεζοδρόμια. Υπήρξε καθυστέρηση στο έργο, αλλά εκτιμούμε ότι θα την καλύψουμε το καλοκαίρι που οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές αλλά και επειδή μετά την εκτροπή της κίνησης, ο χώρος εργασίας θα αυξηθεί”, είπε ο κ. Αγαπάκης.

Στο μεταξύ, η λεωφόρος Μουρνιών αναμένεται να μονοδρομηθεί στις αρχές Μαΐου για να προχωρήσουν οι εργασίες:

“Στις 10 Μαΐου έχουμε συνεννοηθεί να υπάρξει η εκτροπή της κυκλοφορίας στον δρόμο. Από την Αγία Μαρίνα θα γίνει μονοδρόμηση με κατεύθυνση προς Χανιά | Υδροφόροςκαι η έξοδος από την πόλη θα γίνεται από τη Σοφοκλή Βενιζέλου. Η εκτροπή θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, καθώς για να παραδοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία ο δρόμος, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ.

Ο κ. Παπαδογιάννης ανακοίνωσε ακόμα, ότι σύντομα θα διεξαχθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για το έργο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό:

“Μετά τις γιορτές προγραμματίζουμε μια ευρύτατη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε ο καθένας να συμβάλει για να υλοποιηθεί το έργο στο χρονοδιάγραμμά του. Έχουμε προμηθευτεί νέους προγραμματιστές για τους φωτεινούς σηματοδότες που θα λειτουργήσουν εδώ. Θα πρέπει ο ΟΤΕ, ο δήμος, όλοι, να συντονιστούμε για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να παραδοθεί μετά το καλοκαίρι σε χρήση το κομμάτι από την Αγία Μαρίνα μέχρι τη Ζυμβρακάκηδων.”

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες: zarpanews.gr

The post Χανιά | Υδροφόρος ορίζοντας και καλώδια καθυστερούν τον νέο κόμβο Μουρνιών – Έρχεται μονοδρόμηση | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα