Χανιά | «Το έργο συνεχίζεται κανονικά» – Τι απαντά η ΔΕΥΑΧ για το αντλιοστάσιο στον Σταυρό | Photos

Την διαβεβαίωση ότι το έργο τοποθέτησης αντλιοστασίου στην Παχιά Άμμο στον Σταυρό | PhotosΑκρωτηρίου συνεχίζεται κανονικά, έδωσε το πρωί μέσα από το Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Άννας Παπακωνσταντίνου, η Τεχνική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΧ, Χρυσαυγή Παπαδογιάννη.

Μετά και την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στον Σταυρό (Δείτε εδώ), η κ. Παπαδογιάννη ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προσωρινή διαταγή, μέσω της οποίας δεν προκύπτει προς το παρόν κανένας λόγος να εμποδιστεί το έργο ενώ δήλωσε

πως η δίκη για το θέμα έχει οριστεί στις 4 Απριλίου.

«Πρόκειται για αντλιοστάσιο που θα οδηγεί τα λύματα στην υφιστάμενη εγκατάσταση του Κουμπελή. Δεν πρόκειται για νέο βιολογικό καθαρισμό αλλά ένα απλό αντλιοστάσιο.Χανιά | Το να μην θέλουν το αντλιοστάσιο αλλά να θέλουν το έργο… το έργο είναι ολοκληρωμένο με τα αντλιοστάσιά του, δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτά. Σε σχέση με τα ασφαλιστικά, έχουμε απόρριψη του αιτήματος προσωρινής διαταγής, άρα το έργο προχωρά κανονικά και ορίζει δικάσιμο για τις 4/4».

Σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων του Σταυρού για την απουσία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κυρία Παπαδογιάννη ξεκαθάρισε πως «το έργο είναι αδειοδοτημένο. Έχουμε απαντήσει κατ’ επανάληψη σε αυτό το θέμα. Έχει γίνει ότι προβλέπεται, τους έχουν χορηγηθεί όλα τα στοιχεία. Από το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων υπάρχει έγγραφο, το οποίο λέει ότι είναι εκτός αιγιαλού, εκτός αρχαιολογικής ζώνης».

Όσο για το εάν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να μεταφερθεί σε άλλο χώρο το αντλιοστάσιο, η κ. Παπαδογιάννη, είπε πως «τα αντλιοστάσια αυτά τοποθετούνται στα χαμηλότερα σημεία της περιοχής, την οποία εξυπηρετούν. Αν δεν ήταν εκεί, πάλι θα ήταν σε χώρο παραλιακό, στα πιο χαμηλά σημεία. Οι κατοικίες είναι σε εκείνη την περιοχή».

Σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το έργο στην ζωή των σπάνιων θαλάσσιων χελώνων, η κ. Παπαδογιάννη τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος: «Κατά την γνώμη μας δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, είναι μια υπόγεια εγκατάσταση, στεγανή, είναι στην ουσία ένα μεγαλύτερο φρεάτιο από αυτά που έχει όλο το δίκτυο, απλά έχει δίπλα κάποιες αντλίες, οι οποίες οδηγούν τα λύματα στην υφιστάμενη κατάσταση στον Κουμπελή».

Ακολουθούν σημερινές φωτογραφίες από την περιοχή:

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Το έργο συνεχίζεται κανονικά» – Τι απαντά η ΔΕΥΑΧ για το αντλιοστάσιο στον Σταυρό | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα