Χανιά | Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Ρενιέρη στα Παλαιά Ρούματα από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε Χανίων, διοργανώνει, στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00π.μ, στα Παλαιά Ρούματα της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών, τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Ρενιέρη, Α΄ Πρόεδρο της Βουλής της Επαναστατημένης Ελλάδας.

Τα

αποκαλυπτήρια της προτομής, θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τασούλα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 1821”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 11:00, Έναρξη εκδήλωσης

Επιμνημόσυνη δέησηΑποκαλυπτήρια προτομής του Νικολάου Ρενιέρη.Κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.Τήρηση ενός λεπτού σιγήςΕθνικός ΎμνοςΧαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ Κρήτης, κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, τον κ. Εμμανουήλ Μπομπολάκη, Ιατρό και πρώην Διευθυντή Α΄ Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ως Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων.Ομιλία από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, με θέμα, & Ο Νικόλαος Ρενιέρης και οι απαρχές του Κοινοβουλευτισμού εν ΕλλάδιΘεατρικό αναλόγιο από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, με αναφορές στη ζωή του Νικολάου Ρενιέρη. Σύνθεση κειμένων και μουσική επιμέλεια, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, αφήγηση Μαρίνα Πανηγυράκη, Νικόλας Χανακούλα, λαούτο – τραγούδι: Άκης ΠιτσάνηςΠαρουσίαση Ρουματιανής Σούστας από τη “Ρουματιανή Παρέα”

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του ιού COVID 19.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Τιμητική| Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Ρενιέρη στα Παλαιά Ρούματα από τον Δήμο Πλατανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα