Χανιά | Τίμησαν και φέτος τα θύματα του πλοίου «Τάναϊς» στην ακτή Μιαούλη | Photos

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιουλίου στο μνημείο των θυμάτων του πλοίου «Τάναϊς», στην ακτή Μιαούλη | Photosστο Κουμ Καπί, στα Χανιά.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την τιμή και μνήμη των θυμάτων αυτών, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μανούσου Βολουδάκη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σοφολογιότατο

Ραββίνο Αθηνών, Γκαμπριέλ Νεγρίν. Επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και από τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας Χανίων Εφημέριο π. Λούκα Ρωμάνι.

Η ιστορία της βύθισης του πλοίου 

Η βύθιση του πλοίου «Τάναϊς» συγκαταλέγεται στην μακρά λίστα των απωλειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για το νησί της Κρήτης. Το πλοίο απέπλευσε από το Ηράκλειο το βράδυ της 8ης Ιουνίου 1944. Ήταν υπό ναζιστική σημαία και μετέφερε στην Αθήνα αιχμαλώτους που επρόκειτο να καταλήξουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τραίνα. Οι αιχμάλωτοι που ήταν εγκλωβισμένοι στα αμπάρια του «Τάναϊς» ήταν το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της Κρήτης, το σύνολο των Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου από την Κρήτη και πλήθος χριστιανών ορθόδοξων αντιστασιακών του νησιού. Εκτιμάται ότι τα άτομα που μετέφερε ήταν κάτι παραπάνω από 350. Λίγες ώρες μετά τον απόπλου το πλοίο τορπιλίστηκε από βρετανικό υποβρύχιο και όλοι οι εγκλωβισμένοι αιχμάλωτοι χάθηκαν στο ναυάγιο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Τίμησαν| Τίμησαν και φέτος τα θύματα του πλοίου «Τάναϊς» στην ακτή Μιαούλη | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα