Χανιά | Στον Πολυχρόνη Κουτσάκη το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού Βιβλίου

Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού βιβλίου απονεμήθηκε στον Πολυχρόνη Κουτσάκη για το έργο του με τίτλο «Μια ανάσα μόνο»,όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2016.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γιώργος Δάντης πέρασε όλο το καλοκαίρι μόνος του, σε μια ερημική παραλία,

προσπαθώντας να ξαναβρεί τον εαυτό του. Όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά είναι μόνος, δίχως τη Ρέα (που δεν έχει σταματήσει να λατρεύει) και τον κολλητό του (που έχει φύγει στον Καναδά). Ταυτόχρονα, η σχέση του με τους γονείς του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και στο σχολείο κινδυνεύει να μείνει από απουσίες πριν καλά καλά τελειώσει ο Σεπτέμβρης.

Κι ενώ πιστεύει ότι τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να του συμβεί, λαμβάνει ένα μήνυμα από μια κοπέλα που σημαίνει πολλά γι’ αυτόν. Το μήνυμα περιλαμβάνει μόνο μία λέξη: Βοήθεια. Στην προσπάθειά του να τη βοηθήσει, ο Γιώργος θα μπλέξει σε μια πολύ σκοτεινή ιστορία, όπου τα όρια ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς. Μια ιστορία που θα ξαναφέρει δίπλα του τη Ρέα και τον Νικ, αλλά θα του δείξει ότι ο μεγάλος του αντίπαλος, από τον οποίο είχε γλιτώσει πριν από έξι μήνες, δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει.

Τα Χανιά εξακολουθούν να είναι η πιο επικίνδυνη πόλη του κόσμου κι όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα του κινδυνεύουν. Όλοι!

Το δεύτερο μέρος της καταιγιστικής τριλογίας που ξεκίνησε με το Καιρός για ήρωες.

Δείτε τα υπόλοιπα βραβεία εδώ

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα