Μια αξέχαστη Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, «Κυνήγι Θησαυρού», «Νύχτα στο Μουσείο» και η «Διανυκτέρευση – Sleepover στο Μουσείο», για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο «Κυνήγι Θησαυρού» που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα οργανώθηκαν

από το μουσείο δύο αφηγήσεις παραμυθιών από τη Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη και την Ελένη Μπετεινάκη, παιχνίδια μυστηρίου για ενήλικες από το Escape House, μουσικές με κρουστά από τον Γιάννη και Δημήτρη Χαρκούτση, σεισμοί εκτός ορίων από τον Μπάμπη Φασουλά, Μilonga από το τμήμα αργεντίνικου tango της Χορευτικής Ομάδας του Παν/μίου Κρήτης, αστροπαρατηρήσεις από την Αστρονομική Ομάδα του Παν/μίου Κρήτης, παρουσίαση από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν, των Σπηλαίων και της Σπηλαιολογίας στην Κρήτη, και δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν τεχνικές κατάβασης με τη χρήση του απαραίτητου σπηλαιολογικού εξοπλισμού από το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό!
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη διανυκτέρευση -Sleepover- σε μουσείο στην Κρήτη! οι λίγοι και τολμηροί που διανυκτέρευσαν στο ΜΦΙΚ έστησαν τις σκηνές τους μπροστά στα διοράματα, άκουσαν παραμύθια, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, κοιμήθηκαν υπό τους ήχους νυκτόβιων ζώων και ξύπνησαν πλάι στην Καφέ Αρκούδα και τη φώκια Monachusmonachus. Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα από την Ορχήστρα και τη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, σε μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της Μαρίας Πιταροκοίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νύχτα, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,nychta, mouseio fysikis istorias kritis