Χανιά | Στις 7 Νοεμβρίου οι «τίτλοι τέλους» στο δικαστικό θρίλερ της Γαύδου

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στον Δήμο Γαύδου. Η εκδίκαση ξεκίνησε σήμερα μετά από επτά αναβολές και διεκόπη λίγο πριν τις 13:30 μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, το οποίο αποδείχτηκε φάρσα.

Ο χώρος εκκενώθηκε και η αστυνομία προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους. Μία ώρα μετά, έγινε προσαγωγή δύο γυναικών που εμπλέκονται στην υπόθεση χωρίς οι Αρχές να επιβεβαιώνουν ότι

η προσαγωγή σχετιζόταν με το τηλεφώνημα. Οι δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθερες.

Στο μεταξύ, το Δικαστήριο ανέβηκε ξανά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και η Πρόεδρος ανακοίνωσε την διακοπή της δίκης για τις 7 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί.

Στο «σκαμνί» και ο πρώην Δήμαρχος

Στο μεταξύ στο εδώλιο του κατηγορούμενου δίπλα στον ταμία του Δήμου κάθισε σήμερα και ο τότε Δήμαρχος, Στρατής Λαμπάκης, ο οποίος είχε αποκαλύψει την υπόθεση. Αυτό γιατί πριν από μερικούς μήνες, εκδόθηκε βούλευμα, το οποίο ενάντια στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση τον παρέπεμπε στο ακροατήριο για πιθανή από κοινού υπεξαίρεση με τον ταμία.

Η υπόθεση

Πρόκειται για 578.000 ευρώ που «έκαναν φτερά» από το δημοτικό ταμείο της ακριτικής Γαύδου κατά την τριετία 2008-11.

Στο αστικό κομμάτι της υπόθεσης ο Δήμος Γαύδου δικαιώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με το δικαστήριο να αναγκάζει τον ταμία να πληρώσει αποζημίωση που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα