Χανιά | Πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ

Το πρωτοπόρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της «Βιοιατρικής Μηχανικής» το οποίο θα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλο τον κόσμο παρουσίασαν από κοινού σήμερα, Το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, στόχος είναι το πρόγραμμα να αρχίσει να λειτουργεί από το 2018 και θα προκύψει

μετά από τη συνεργασία και των τριών ιδρυμάτων της Κρήτης.

Το νέο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, παρουσιάστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Καθηγητή κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Συντονιστής της Επιτροπής που πραγματοποίησε την εργασία αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει το όλο πρόγραμμα ήταν ο καθηγητής κ. Χρήστος Στουρνάρας.

Σε ότι αφορά λεπτομέρειες της λειτουργίας του Δι-υδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος των διδάκτρων που θα περιλαμβάνουν σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές είναι τα 12.000 ευρώ το έτος ενώ για τους έλληνες μεταπτυχιακούς που θα ενδιαφερθούν γι αυτό θα είναι τα 8000 ευρώ, ενώ για όσους δεν ενδιαφέρονται για σίτιση και στέγαση το ποσό θα είναι χαμηλότερο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα