Χανιά | Πρωτοπορεί η Ελλάδα στην κατάταξη ξενοδοχείων

Μια απλή, διαφανή και αναβαθμισμένη και πιστοποιημένη διαδικασία στην κατάταξη καταλυμάτων στην χώρα μας, προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο – πρότυπο σε διεθνές επίπεδο που παρουσιάστηκε χθες σε ξενοδόχους των Χανίων, στην αίθουσα του ΕΒΕΧ.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Γιάννης Παπασπυρόπουλος από τον φορέα πιστοποίησης AVRV, τόνισε: «Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όλα τα καταλύματα πρέπει να έχουν ενταχθεί στη νέα διαδικασία κατάταξης. Πλέον η κατάταξη δεν έχει αόριστη ισχύ

όπως παλιά αλλά πενταετή, που σημαίνει ότι τόσο το πιστοποιητικό όσο και το σήμα λειτουργίας πρέπει να ανανεώνονται. Ακόμη, ο έλεγχος δεν γίνεται πια μέσα από τον ΕΟΤ αλλά από ανεξάρτητους, διαπιστευμένους φορείς και επίσης όλο αυτό το σχήμα είναι ένα διαπιστευμένο σχήμα κάτω από ένα διεθνές πρότυπο. Μάλιστα, η χώρα μας είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι αυτό, έχοντας σχήμα κατάταξης ξενοδοχείων, πιστοποιημένο και αναγνωρίσιμο διεθνώς. Καλύτερη διαφάνεια, αμεροληψία, μεγαλύτερη ανεξαρτησία στον έλεγχο. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατάταξη είναι πολύ πιο συγκεκριμένος ενώ ο ξενοδόχος έχει για πρώτη φορά δικαίωμα ένστασης.».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα