Χανιά | Προτάσεις στεγανοποίησης του φράγματος Βαλσαμιώτη εξετάζει ο ΟΑΚ – Τι είπαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για τη μη λετουργική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φράγμα Βαλσαμιώτη κατέθεσε επερώτηση η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη. Ο επικεφαλής, Αλέκος Μαρινάκης, τόνισε πως επιτείνει το πρόβλημα λειψυδρίας που φέτος διαφαίνεται και ζήτησε να μάθει πότε και πώς θα γίνει η αποκατάσταση του φράγματος.

“Η χρονιά φέτος είναι κακή. Έτοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο καλοκαίρι

για την ύδρευση και την άρδευση. Όμως δεν προβλέπονται τα αναγκαία έργα στα Χανιά | Προτάσειςκαι ένα εκατομμύριο κυβικά χάνονται. Αν το φράγμα Βαλσαμιώτη λειτουργούσε, και νερό θα είχαμε και δεν θα είχαμε και μέρος των καταστροφών του 2019. Το έργο είχε συγκεκριμένη μελέτη και με τα προβλήματα που έχει, λειτουργεί με το ένα όγδοο της δυναμικής του. Δεν έχουν προχωρήσει οι σωληνώσεις να συνδεθεί με το δίκτυο. Ρωτάμε, πότε θα γίνει η αποκατάστασγη του φράγματος”, είπε ο κ. Μαρινάκης. Ο Νίκος Καλογερής, απαντώντας, χαρακτήρισε πονεμένη ιστορία το έργο. “Κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ και δεν λειτουργεί. Η Περιφέρεια δεν έχει ρόλο, αλλά ψάξαμε χρήματα και αναθέσαμε μελέτες για να βρεθούν τρόποι να συγκρατεί περισσότερα νερά. Ο μελετητής έχει παραδώσει στον ΟΑΚ προτάσεις στεγάνωσης και διάφορου κόστους, ο ΟΑΚ τις αξιολογεί τώρα. Δεν το παραλαμβάναμε το έργο, το παραλάβαμε με εντολή αρμόδιου υπουργού”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Προτάσεις στεγανοποίησης του φράγματος Βαλσαμιώτη εξετάζει ο ΟΑΚ – Τι είπαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Προτάσεις, Βαλσαμιώτη, ΟΑΚ –, Περιφερειακό Συμβούλιο,chania | protaseis, valsamioti, oak –, perifereiako symvoulio