Χανιά | Πού θα μένουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί; Τι ζητούν ΕΛΜΕ και Σύλλογος Δασκάλων από τον Βάμβουκα

Το θέμα της στέγης και της εύρεσης κατοικίας, για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, που διορίζονται στα Χανιά έθεσαν τον δήμαρχο Χανίων, σε συνάντηση που είχαν μαζί του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων κ. Σεραφείμ Ρίζος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Βασίλης Λιόντος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντώνης Τσαλαπάκης.

Από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων τονίσθηκε μεταξύ

άλλων πως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι οξύτατο.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών τόσο σε ότι αφορά στα διαθέσιμα σπίτια, καθώς και στα ενοίκια, αλλά και στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Ο κ. Ρίζος έκανε λόγο για αιφνιδιαστικές εξώσεις και σημείωσε πως πρέπει να ληφθεί κάποια μέριμνα τόσο από την πλευρά της πολιτείας, όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Βασίλη Λιόντου, που επεσήμανε πως οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στα Χανιά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, καθώς δεν υπάρχουν σπίτια ούτε για εκπαιδευτικούς αλλά ούτε για τους φοιτητές.

Ο κ. Λιόντος τόνισε πως οι άμεσα εμπλεκόμενοι οφείλουν να δώσουν λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα.

Ανέφερε επίσης πως δεν μπορεί στο όνομα της τουριστικοποίησης τα πάντα να μετριούνται με τέτοιους όρους, καθώς υπάρχουν ανάγκες σε σχολεία, νοσοκομεία κ.ο.κ

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντώνη Τσαλαπάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αναμένονται στα Χανιά, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση φθάνει στους 700, χωρίς να υπολογίζονται οι ανάγκες για στέγη των νέων φοιτητών που θα έρθουν στα Χανιά.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα