Χανιά | Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: “Διεκδικούμε χειραφέτηση απέναντι σε μια κυβέρνηση σεξιστών” | Video+Photos

Συγκέντρωση και πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στα Χανιά, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να ανακουφίσει τις γυναίκες, αλλά αντίθετα, διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό και επιδεινώνει τα βάρη που εκείνες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν.

“Οι γυναίκες καταπιέζονται σήμερα με ανισότητα στο πλαίσιο της εργασίας”, ανέφερε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων. “Ακόμα και σε μας, που είναι γυναικοκρατούμενος κλάδος, οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης είναι απειροελάχιστες, σε σχέση με τον αριθμό των γυναικών που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί. Είναι και τα ζητήματα που αφορούν στις σεξιστικές επιθέσεις στους χώρους δουλειάς, η διάλυση του κράτους πρόνοιας που έχει μετακυλίσει τη φροντίδα στους ώμους των γυναικών παράλληλα με την εργασία τους και έρχεται σε αυτά να προστεθεί το κύμα γυναικοκτονιών”.

“Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση, τα δικαιώματα των γυναικών εργαζομένων έχουν εξαϋλωθεί τα τελευταία χρόνια. Το βάρος που πέφτει πάνω μας είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των ανδρών. Η περικοπή των πρόωρων συντάξεων με ανήλικα παιδιά, τα χρόνια προϋπηρεσίας για τις γυναίκες, είναι μια κατ’ επίφαση ισότητα”, είπε η Δώρα Κιντή, γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων. “Διεκδικούμε δικαιώματα και χειραφέτηση απέναντι σε μια κυβέρνηση σεξιστών”.

“Οι γυναίκες που πλήττονται ακόμα περισσότερο σήμερα, πρέπει να απευθύνονται στα σωματεία, να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να μη σιωπούν”, δήλωσε η Άννα Μαμάτση, μέλος κίνησης για την απεργιακή “8 Μάρτη”. “Το πρόβλημά μας είναι το σύστημα, πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καπιταλισμό στους χώρους δουλειάς”.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες: zarpanews.gr

The post Χανιά | Πορεία| Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: “Διεκδικούμε χειραφέτηση απέναντι σε μια κυβέρνηση σεξιστών” | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Πορεία, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, “Διεκδικούμε, ” | Video+Photos,chania | poreia, pagkosmia imera gynaikas, “diekdikoume, ” | Video+Photos