Χανιά | Παρουσιάστηκε το κοινωνικό πλυντήριο – Πότε ανοίγει, τι προσφέρει, ποιοι το δικαιούνται | Video+Photos

| Video+Photos

Το κοινωνικό πλυντήριο, μια δομή του δήμου Χανίων που θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός Μαρτίου, παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης στα ΜΜΕ, μιας και οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και το μόνο που απομένει είναι να λυθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες με τη ΔΕΗ για να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Από την 1η Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν

να προσέρχονται για να κάνουν αίτηση, με τους δικαιούχους να είναι οι πλέον αδύναμοι πολίτες. Άστεγοι, άποροι και γενικότερα όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου και του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, όσοι δεν έχουν ρεύμα και όσοι με εμβόλιμη κοινωνική έρευνα δείξουν ότι πράγματι έχουν ανάγκη.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν θα σταματήσει στο κοινωνικό πλυντήριο, αλλά σύντομα θα δημιουργήσει και μια νέα δομή που θα καλύψει και τις ανάγκες των αστέγων, του κοινωνικού παντοπωλείου και των διοικητικών χώρων για τις υπηρεσίες αυτές, με έναν σταθερό και μόνιμο, όπως είπε, τρόπο.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής. Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι το κοινωνικό πλυντήριο θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους, εκτός από το να πλύνουν τα ρούχα τους, να κάνουν και ζεστό μπάνιο και να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, όπως επίσης και παροχή ρούχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα από προσφορές που μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες.

Και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, Τάσος Βάμβουκας, Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιάννης Σαρρής και Χαράλαμπος Λουτσέτης, επισήμαναν την αξία της νέας δομής.

Δείτε τις δηλώσεις και φωτογραφίες:
zarpanews.gr

The post Χανιά | Παρουσιάστηκε| Παρουσιάστηκε το κοινωνικό πλυντήριο – Πότε ανοίγει, τι προσφέρει, ποιοι το δικαιούνται | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα